Citiraj:
Autor Fleks
Terminitor hvala na ovom postu.
Ovo kuciste cu kupiti. Imam chifa i to je kuciste kad se slozi kako treba...
Al ovaj chif je mrak. Napred jos nekako slozim 120mm za hladjenje i to je to
fakat ga nisam skuzio uopče do sad, tnx 
|
Drago mi je da se još nekom svidjelo ovo kučište Fleks!
Nisam pisao u ovom threadu jer nisam imao vremena za sastavljati konfiguraciju do neki dan, pa je kučište misec-dva stalo u spremištu.
Sada sam provizorno složio konfiguraciju za probu, a napravi sam i neke sitne modifikacije na kučištu što sam uspio i poslikati jer sam posudio neki poluispravni Olympus, pa molim za razumjevanje zbog lošije kvalitete fotki.
Pokazalo se da je potrebno napraviti puno manje modifikacija nego što sam ja pretpostavljao pa sam na kraju tek izrezao rešetku ispred zadnjeg 120mm ventilatora da ne ometa protok zraka iz kučišta i ugradio 120mm ventilator koji sprijeda ubacuje zrak u kučište.
Pokušat ću napisati mali review ovog kučišta.
Dakle, za početak nekoliko slika ambalaže i kučišta:

Na ovim slikama je prikazan ventilator koji je na "krovu" kučišta:
Ventilator je promjera 120mm, a debeljine čak 38mm!

Prednja maska se sastoji od dvaju vratašaca iza kojih su sačaste zaštite za 5,25" uređaje koje služe i kao odličan filter za prašinu!

Jedini nedostatak prednjeg dijela kučišta je nedeostatak ventilatora koji ubacuje hladan zrak i hladi diskove.
Kao što se na sljedećim slikama vidi, ventilator sam vrlo lako i bez nekih velikih prilagodbi ugradio:

Da malo pojasnim ugradnju ventilatora:
Ventilator se ugrađuje sa unutrašnje strane kučišta tik do mrežica koje prikrivaju rupe za 5,25" uređaje.
Da ventilator nebi stvarao vibracije u kontaktu sa zaštitnim maskicama, prilikom ugradnje savjetujem da se stavi nekakvi distancer između ventilatora i mrežica tako da se stvori mali razmak od nekoliko milimetara između ventilatora i maskica.
Ja sam se koristio nekakvim kartonom debljine nekoliko milimetara, koji sam poslje, naravno, izvadio kad sam montirao ventilator.
Za montažu ventilatora na kučište improvizirao sam nosač od aluminijskih limića i probušivši rupe sve povezao na kučište koristeći samourezive vijke da se ne zezam maticama.
Efikasnost usisavanja ventilatora se vidi na sljedecim slikama uz napomenu da ventilator radi samo na 7 volti, pa čak i tad struja usisa drži papirić!

Za danas još dvije slike stražnjeg dijela kučišta.
Na stražnjem dijelu kučišta nalazi se još jedan 120mm vent debljine čak 38 milimetara.
Napominjem da se ova dva ventilatora dobiju zajedno sa kučištem prilikom kupovine i uključeni su u cijenu kučišta.
Zaštitnu rešetkicu sam odstranio klještima za žicu.
Znači, nije vam potreban nikakav "Dremel", jer je lim vrlo lako presjeći na tankim vezama rešetke za ventilator.
Klišta mi nisu pri ruci da ih slikam, ali to su ona baš za presjecati žicu.
Sliče na "kombinirke", ali gore imaju "kljun"
Poslje se malo obrusi turpijom jer su mjesta presjecanja mrežice jako oštra!

Sutra bih trebao urediti kablove, montirati Accelero S1 (na 4670!

) i disk objesiti na laštiku za gaćice pa cu cim to napravim izvjestiti na forum.