View Single Post
Staro 12.12.2008., 10:26   #642
ZOKSY
Premium
Moj komp

ZOKSY's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Pippincro Pregled postova
Hehe,
tvoj prijasnji "s urođenim defektom" e8500 je zavrsio kod mene
Stavio ga prije par dana napokon u glavnu konfiguraciju, a e6850 sam premjestio u htpc (eist i cie enabled).
Ukratko, radi na 4000mhz tocno s 1.392v u biosu (load 1.36v prema cpu-z) orthos/prime stabilno 16h koliko je isprobavano, loadline calibration ukljuceno kao i svaki puta na gigabyte plocama. Ni priblizno rezultatima ovdje, ali nije E0 (pogledam tocno koji je batch kad dodjem doma) i svakako bolje od e6850 koji je za 4000mhz trazio 1.46 ili cak 1.5v (nesjecam se vishe tocno). Ovo je sve takodjer uz grafe zedne struje, 15-tak ventova, 4 diska, etc..., pa je pitanje kako maticna ustvari vrsi svu regulaciju.

Temperature su doduse cudne, moze biti da je nesto sjebano s senzorima kod tog e8500, a vidjao sam i slicne prijave od drugih ljudi na netu za odredjene serije e5xxx, e7xxx i e8xxx. - u iddleu je za prvu jezgru 37c, za drugu 43c i identicna situacija je kad procesor radi na defaultu (s eist i cie enabled) i kad je overclockan . Nebi rekao da se ovdje radi o nesjedanju hladnjaka i necem slicnom (true 120extreme), a load je do 58-60c (orthos small fft) prema everestu/coretempu pri temp. okoline od 22-24c.
Load kad cpu nije bio overclockan je bio nesto nizi, ali nesjecam se vishe koliko.

Se mozda sjecas koliko je tebi trebalo bash konkretno s tim cpu-om za 4.0?
žao mi je,ne sjećam se...bilo je davno to..
evo ja sad vrtim test stabilnosti na 1.488v na 4.1Ghz
ZOKSY je offline   Reply With Quote