View Single Post
Staro 12.12.2008., 09:41   #237
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
neznam kakvo je tvoje osobno zivotno iskustvo, ali sam primjetio na vise mjesta da zakljucujes kako sa diplomom automatski dolazi stav "ja mogu", "ja hocu", "ja sam bolji ".... mozda i taj sa diplomom ima dobar pristup i zeli naucit, i shvaca da mora puno naucit i uci, radi, trudi se, crnci.. a morao se pomucit i da tu diplomu dobije jer niti jednu nije bas lagano dobit. mozda neku lakse, neku teze, ali lagano ne.
Predugo sam u poslu da bih nesto automatski zakljucivao, bilo pozitivno bilo negativno i o SSS-u i o VSS-u. Ono sto hocu reci jest da niti jedno nije jamstvo apsolutno nicega.

Konkretno, znam puno manje SSS-ova koji su se jako dobro snasli od VSS-ova koji su mediokritetski prihvatili osrednje poslove u raznim "velikim" firmama i misle da su uhvatili boga za bradu.

Nazalost, muka za zaradu diplome nema nikakve veze ni sa prakticki iskoristivim znanjem ni sa kasnijom uspojesnoscu u poslu.

Citiraj:
i zasto svi uvijek kazu uzmi jednog za primjer sa sss i jednog sa vss pa ako ovaj ovo, onaj ono.. poanta bi trebala bit za jednog covjeka. ako je taj lijena guzica i ne zeli ucit, ni radit ne vrijedi mu nikakva diploma. a ako je taj takav da bez diplome moze dogurat do glavne face na kvartu, sa diplomom* bi do tad mozda bio faca u cijeloj regiji, onako malo ilustrativno da opisem....
Ja se nikad ne referenciram prema jednoj osobi. Iako bih imao tone primjera pro et contra svih opcija.

Citiraj:
*diploma=papir sa priznatog fakulteta, koji znaci da si naucio to sto si trebao, jer nisu neki fakulteti bezveze priznatiji i trazeniji od nekih drugih
Tocno. No da li je ono sto si trebao nauciti imalo iskoristivo u praksi? IT je jako nezgodan po tom pitanju.