View Single Post
Staro 20.06.2004., 22:38   #1
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Post some kvesčns oko konektora na matičnoj i raznih kablova ..

Evo ga , napokon nova matična , nije ona koju sam štel ( max 2) ali bolje i ovo nego matsonic
Nego ovak , imam ja par pitanja:

1. Sve sam kable pokopčal kak treba , ali mi neče svetliti ona lampica na kučištu iznad one lampice od harda tj power LED
Ljepo sam spojil Power LED konektor na matičnu kak spada ali ne svetli , makar kaj se tiče tog konektora , on ima dva djela , jedan je konektor kaj ima 3 rupice , a odmah iz toga sa tri rupice ide jedan drugi van kaj ima 2 rupice. Meni u uputstvima od matične piše kam da uključim samo toga sa tri ali ne kam toga kaj ima dve.
-imam na matičnoj HLED ( pin 1,3) RST ( pin 5,7) , SPK ( pin 15 , 17 , 19 , 21 ) SLED ( pin 2,4) PWR-ON (pin 6,8) PLED ( pin 16 , 18 , 20) , a spojeni su HLED , RST , SPK , PWR-ON , PLED , dok SLED uopče nemam.

2.FRONT PANEL
Imam napred za slušalice , mikrofon , 2 usb-a , i nekakav IEEE 1394 Port HEader ( kaj to opče je i čemu služi taj IEEE )
e sad , s tog front panela ideju dva kabla ( tj 4 , jer svaki kabl je sastavljen od 2 žice deblje skup sljepljene) jen je za USB , a drugi neznam za kaj , gore na njemu je naljepnica na kojoj se spominnje 1349. E sad , kaj se tiče USB-a , (pogledajte sliku 1 u attachu ) , imam nekakve konektore kaj su razdvojeni , i znam da oni ideju na USB konektor na matičnoj , ali kam ide ovaj drugi kaj na njemu piše M.B. , nigde nemrem najti kam da njega priključim. Dal on ide na drugi priključak od USB-a međutim da na fron panelu su dva USB-a.
A sad drugi kabl - ( slika 2) , na njemu piše na onoj naljepnici 1349 - it is not recommended to use separated pins for 1349 conection because the signal quality is worse than the block head pins. i nič več , tak da pretpostavljam da s tim spojim na taj nekakav 1349 na matičnoj , ali na front panelu imam samo jedan izlaz za 1349 dok su na matičnoj dva , tak dal da onda oba dva konektora sa slike dva spojim ili samo jednoga.

btw. sad sam tek skužil da neznam gde je opče audio kabel s kojim bi prikopčal adio na front panelu.
nego ak ga uspem najti , dal more taj kabl biti prikopčan nutra , ali da mi sve jedno delaju i priključki odostraga na koje je priključen suround jer piše u uputstvima od matične da prilikom prikapčanja audio konektora od front panela trebam nekakve jumpere prespojiti tak da enejblam za front pamel , a onda opet presojiti ak oču odostraga audio pa mi se iz toga čini da nemrem istodobno imati to
čini mi se da je to sve kaj se tiče hardvera

a sad
u biosu mi pokazuje temperaturu proca oko 44 , ili 45 , a to mi je malo čudno jer na matšrotovici je bil oko 34 kad je bil klokani na 2.4 , a i sad kad metnem ruku na metalni dio coolera on je čisto hladan , dal da updejtam bios ?

e da , kak da porihtam flash get da mi skida baš svaki program kad kliknem na nekoj stranicic na download , jer zna se dogoditi da ne počne on skidati nego onaj download kaj je integrirani u windowse ili kam več
and , jenput mi se u trayu pokaže norton , a onda recimo nakon kaj restartam komp več ga nema , makar zone alarm ( najnoviji ) veli da mi je komp saštičen protiv virusa tak da onda iz toga roizlazi da norton dela.
( nakon kaj sam bil instaliral windowse i metnul nortona pa ga išel updejtati komp mi se je stalno restartal jer mi je komp bil pun virusa ( od blastrea , sasera pa sve do nekakvog donkija a sad na kraju i walehija nekakva , a i to me zabrnjinjava jer je valechia došla nakon kaj je norton bil updejtani , a i zone alarm je delal , tj. onaj dll nekakav je štel spojiti se na net ali je zone alarm rekel da je to od valechie i onda je to zblokiral , pa kaj nije trebal norton prvi reagirati i zbrisati to prije nego se je ona uopče štela spojiti na net? )

uff , sad me boli glava , od svih tih kablova i virusa i svega onoga kaj nisam nabrojal

nadam se da bu neko znal koji odogovor na koje pitanje , jer čini mi se da nisam baš preveč razumljivo napisal sve

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com

Zadnje izmijenjeno od: IceFisherman. 10.08.2006. u 11:32.
IceFisherman je offline   Reply With Quote