View Single Post
Staro 11.12.2008., 16:01   #94
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Sto tocno zelis mjeriti?
Iskreno, nemam pojma. Ti si mi rekao da testiram raptore sa IOmeterom, pa sam to išao i napraviti...

Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
@Neo-ST:

Meni je poceo testirat tek kada sam ga prekinuo u toj pripremi nakon nekih pola sata (inace bi u nedogled tako) i ponovno pokrenuo testiranje ... tek onda on pocinje prikazivat nekakve rezultate ... iopse, MB/s itd.

Jedino ponavljam treba ga dobro isprofilirat, ovisno o tome sto se zeli testirat ... multiuser/worker, multitask, multithreading...

Broj Outstanding I/Os je proizvoljan (premda ga dosta ljudi stavlja na 20), Access Specification ide ovisno o velicini fajlova na koje zelimo testirat HDD (moze se dodatno izmijenit svaki profil, pri cemu se obavezno bira opcija All workers u Default Assignmentu, te Random/Sequential i Read/Write omjeri).

Eventualno se moze stavit naziv testa u Test Setupu kako bi se kasnije mogli procitat rezultati.

E da i trajanje testa obavezno staviti na vise od 1 min (rezultati su dosta promjenjivi na pocetku) i to je to... ostale opcije se lako skuze nakon nekog vremena koristenja.
A kako ga prekineš u toj pripremi? alt-f4? ja sam označio hard disk koji želim testirati, a pod workere sam stavio all workers. Jedno pola dana je pripremao hard disk, a pola dana je pisalo "starting...nešto" i to je to
Neo-ST je offline   Reply With Quote