Kristijan je u onom dugom postu napisao otprike sve sto sam ja prije toga zelio ali sam bio lijen i pospan. Necu ponavljat receno, procitajte njegovo opet
Samo bi rekao da VSS bez znanja opet prodje bolje od SSS u vecini slucajeva. Ima izuzetaka ali oni samo potvrdjuju pravilo. Eto u firmi odrzavanje - sef im je konj i nema pojma o nicemu dok su majstori oni koji imaju znanje i rade. Ali sef im ne prlja ruke i dobije cca 50% vecu placu. Jer ima faks. To sto mu ga je caca kupio jos dok su ovi iz indexa bili u maternici nije bitno ali ne toj poziciji ne moze biti SSS i gotovo.
Druga firma u krugu recimo ima 4-5 tehnologa. Koji ne sluze kurcu. Nitko ne zna sta bi oni zapravo trebali raditi ali moraju ih imati zbog nekih zakonskih odredbi. I onda sjede i piju kavu, mjenjaju poslovodje kad idu na godisnji i tako kradu bogu dane. Istina place nisu mozda onolike kakvima su se oni nadali dok su isli na faks ali pobogu ne rade nista i jos su placeni za to. Kao da nisu u kapitalizmu.
Znam da zvuci kao bajka kakve se cesto cuju no nije, jednostavno je takva firma
Ali isto to su iznimke koje potvrdjuju pravilo. Jer vecina koja dobije neki posao zahvaljujuci struci i samim time vecu placu brzo ce shvatiti da su dobili odgovornost i hrpu posla koju moraju odraditi zauzvrat. Svi koji misle da je zavrsiti neki faks jednako hvatanju boga za bradu i da onda mogu dici noge u zrak i primati placu.....moraju imati jako puno srece ili vezu za posao u drzavnoj upravi. Bez jednog ili oboje - mogu se nadati da ce krvavo zaraditi svoju lovu. Nista manje krvao nego da su ostali SSS, jedino sto ce im mozda noge biti na toplijem