View Single Post
Staro 11.12.2008., 11:00   #1
Antonic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Fizičko umrežavanje server - router - LAN savjet

Pozdravljam,

ovako imam mrezu od cca 20 racunala koja je sad podesena u workgroup, racunala dobijaju IP preko routera, tu su i 2 switcha(jedan po svakom katu firme) dakle "simple minds" LAN s izlazom na net preko routera.

E sad. Ja bi to malo isprimista. Imam windows server 2003 na jednom od racunala i njega bi postavija da mi bude file, printer server i ubacija bi proxy. Ostala bi racunala dobila fixni IP te se preko njega spajala na net.

E sad savjeti koje trebam.
1) Hardwareski bi treba spojit DSL router na server, pa njega dalje na LAN. Dakle jedan NIC ide u router odnosno modem, a drugi u switch. Sva ostala racunala ostaju spojena kao i dosad, dakle nijedno nije spojeno direktno u modem.
2) Softwareski bi trebalo dignit sve te servere na tom racunalu koje ce bit server. Dalje, trebalo bi postavit proxy. Sad znam da je ISA kao super, ali kosta puno novaca, a iskreno mislim da nema bas potrebe za tim. Dakle gleda sam neka jeftinija rjesenja npr Clarkconnect. Mislite li da je dovoljno dobro uzet tako nesto? Ako imate neke standard issues na koje ste vi nailazili bilo bi ljepo da mi obratite paznju ). Tako nekako...

Eto ako negdi grijesim ili mi je bolje/lakse nesto drugo odradit pa mi skrenite paznju. Ako jos naletim na sta sta me zanima pa cu puknit tu.

Unaprijed zahvaljujem

P.S. Takodjer bi postavija domain umjesto workgoup.

Zadnje izmijenjeno od: Antonic. 11.12.2008. u 11:02. Razlog: P.S.
Antonic je offline   Reply With Quote