View Single Post
Staro 11.12.2008., 10:32   #222
ivan77
Guest

Ah onaj tko ima volje uciti je u prednosti. Onaj tko ima SSS ili VSS ..sad tko je u prednosti? E pa , ne smijemo zapocetak zaboraviti da taj "papir" koji zovemo diploma nesto znaci. Ako nista drugo odreduje koeficjent za placu. A u "normalnim okolnostima" , pri tome mislim , da nije stecen na nacin koji danas istrazuje "akcija index" , jer onda vrijedi kao wc papir , iza diplome stoji steceno znanje. Neko opce znanje koje sluzi kao temelj za buduce usvajanje znanja.
Volio bih da mogu reci da je VSS u pravilu ispred SSS. E , jebiga nije u pravilu tako.
Ima kvalitetnih kolega inzenjera ima i onih za koje se covjek pita kako su prosli prvi semestar prve godine , a tek kako su diplomirali ..pitaj Boga. Tu dajem prednost kolegi sa SSS koji ima ZNANJE. Doduse nije ga stekao u akademskoj zajednici ali ga ima.
Dakle , ne mozemo generalizirat. Pogotovo kod nas. Ja jos uvijek vjerujem da se faks ili barem visa isplati. Ali samo ako se STUDIRA a ne "studira".
Sa druge strane vidim da u dosta firmi , kod nas , postoje ljudi , cak i na rukovodecim pozicijama koji "su neciji". A u mozgu slama. A kad pitas kako su dospjeli do tu gdje jesu , svi ti kazu "on/ona ti je od xxxxxxx" . I to je lakrdija. Imate primjerice , vodu jednog IT servisa koji jedva da je zavrsio SSS , arogantan , nepristojan glup. Jedini u tome servisu ima ugovor na neodredeno. Za njega rade dipl. ing. kojima se on smije u facu , uz posprdno "valjda su vas ucili necemu na tom faxu". Ili djevojka SSS koja strelovito brzo napreduje iz obicnog call-centra gdje radi kao help desk operater do nekakve funckije "team leadera" za placu od nekih 7k kuna "jer je netko iz uprave nazvao" ...citaj s nekim iz uprave se doticna "trosi".
To ja vidam u zadnjih 10 godina koliko radim prvo kao SSS , poslije kao VSS.
  Reply With Quote