OT:
Imam cisto nesto za rec:
Iz splita sam ,srednja ,maturant ,Elektrotehnicka skola , tehnicar za racunalstvo

Ugl ,sta se tice upisa na faks u splitu .... Svi govore aj na FESB ,aj na FESB...
sad ,gledam ja upise i to,nema prijemnog (steta) , gledaju se matisa ,fizika i opci uspjeh...E sad ,stvarno ucim i sve to...ali matisu imam 3 i fiziku 3 i opci uspjeh 4 (prosjek kroz ove 4 god). Nama su profesori jako teski i zadrti(sto je dobro jer stvarno naucimo) , i nemos imat 5 da ga/ju je*es

sa ovim dvojkama i trojkama iz mat/fiz imam puno vise znanja nego bilo tko iz istih predmeta iz gimnazije...a naravno gimanzijalci imaju sve 5 ,i mat ,i fiziku ,i opci uspjeh....a znam ,po prijateljima ,bratu koji su bili gimnazijalci da oni uglavnom to nemaju blage ,ni jedan ni drugi predmet (evo iznimka MIOC ,oni stvarno znaju i mat i fiz i imaju razinu znanja ka mi)...npr. brat koji je imao 5 matematiku u 5.gimnaziji (V.Nazor), nije znao obicnu kvadratnu jednadzbu ,nije znao sto je to....i ja sam mu drza repete za ono sta nisam jos ucio( godinu je stariji od mene) ...
I sad ,jel ,dodju gimnazijalci na fesb s peticama ,maximum bodova i ta sranja a nula znanja....i naravno ,popune sva mista bez placanja i uglavnom sva i sa placanjem (ugl sve smjerove osim strojarstva i brodogradnje-da mi je znat zasto hehe

)...
I sad ,mi tehnicari ,sa poprilicno znanja nemozemo upisat fesb (od nas 32 u razredu upisat ce ga mozda 10 ljudi) zbog gimnazijalaca...a ti isti gimnazijalci tj. njih 98% padne prvu godinu fesba ,dok prolaznost tehnicara je preko 50%....i ovi koji se nemogu upisat idu na pomorski faks ,koji je puno manje cjenjen, mozda cak i tezi nego fesb...(ovisi koji smjerovi).
Jedan primjer ,pricala nam je razrednica osobno ( dipl.ing elektrotehnike) da je ona isto iz gimnazije isla na fesb ,i prvu godinu je pala , kaze da su tehnicari koji su s njon bili na godini skoro svi prosli ,dok su skoro svi gimnazijalci pali...
I sad se covik pita jeli to posteno ,puno vise se taremo u skoli ,znamo vise i neupisemo sto hocemo....
FESB bi triba uvest prijemni pa bi se onda vidilo ko zna a ko nezna

Nek mu uzor bude FER.
Ovaj post je cisto da izbacim frustracije

, a i vecina tehnicara tako misli...
Realno gledajuc ostaje mi upisat pretesko strojarstvo(najvjer sa placanjem) ili manje cjenjen pomorski ,premda me po defultu zanima racunalstvo

ali nemogu doc do njega ,osim u zagreb na fer za sta nemaju bas starci love

I sta da covik sad upise ???
Sry na gramatickim greskama ako ih ima