@ syss: Moj post je bio usmjeren prema rabljenim vozilima starosti cca 2 godine. I realno, autu s cca 30k km nebi trebalno ništa falit a razlika u cijeni je znatna. Jel znam nekog ko se opekao kupovinom rabljenog? Znam. Al taj tip je bio idiot i taj auto bi kupio samo on i njemu slični jerbo nitko normalan nebi. Znam li nekog ko se opekao kupovinom novog? Znam. Buraz od frenda iz ulice. Novi klio (prošli model). Sami problemi godinu dana (elektronika, getriba...), al ajde, prolazilo je pod garanciju. I mjesec dana nakon isteka garancije (gara od 1 god) rikne motor. Autu starom 13 mjeseci. Potegni veze sim i tam i uspio dobit novi motor. Čim je izašao iz servisa, dao ga u oglas i riješio se "đubreta" kak ga je on zvao. I uzeo mazdu 2. S kojom je super zadovoljan. S druge strane, ja sam na mazdi 323f imao dosta kvarova. Kupljena stara godinu dana s 5k km, garancija trajala još dvije godine. Senzori abs-a, spone odlaze ko da su od kartona, elektronika centralnog zaključavanja, lampica airbagova malo svijetli malo ne svijetli... Sve pet s motorom i mehanikom al to su sitnice koje mi dižu tlak.
I šta to sve govori? Da mačka u vreći možeš kupit i novog i rabljenog. Ak si baksuz, uzalud ti je što toyota ima najmanji broj kvarova na 1000 auta ak si ti vlasnik jednog od tih pokvarenih. I dalje mislim da je auto star cca 2 godine star best buy. Pogotovo ako ima servisnu knjižicu pa to sve još možeš i provjerit u servisu.