View Single Post
Staro 10.12.2008., 18:42   #218
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor syss Pregled postova

Kad se i odlučiš na rabljeni auto, prođeš sve servisne provjere s njim, opet postoji upitnik u kakvom je stanju g4 matica na gefufni koja se obično ne provjerava ili stanje lagera kotača ili filter goriva ili stanje rezervne gume... napamet lupam.

kod novog auta osobno znam stanje svih tih komponenata, makar se ne razumijem u mehaniku i to mi kao njubu daje miran san
Moram priznat da ovo ne kužim. Kupiš rabljeni, naravno obaviš servis. I serviser ti provjeri stanje g4 matice na gefufni, filter goriva, stanje rezervne gume. Zato i radiš servis, obično veliki kad kupiš rabljeni auto. Dali i dvije godine nakon što si kupio novi auto imaš miran san što se tiče tih komponenata? Vjerojatno da. Ali zato što si servisirao auto. Pa servisiraš ga i kad kupiš rabljeni i posao servisera je da vidi stanje gefufne i ako nevalja, promjeni je. I opet mirno spavaš. Auti stari cca 2 god. obično nemaju puno km (mislim na prosjek, 15-18k km godišnje) a gube dosta na cijeni. Mislim, ima gušta kupit auto koji smrdi na novo, al ak se gleda na lovu, auto dvije godine star je najpovoljnija kupnja.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F