View Single Post
Staro 10.12.2008., 13:35   #204
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Danas je opčenito teško upustiti se u kupovinu automobila(teško se dolazi do kredita)kolega naručio Škodu Octaviu novu(crnu) čekao cca 1,5mj prošao papirologiju i sve uredu auto došao u salon, a njemu odbili kredit prije 10 dana eto kako se prolazi danas(izrazito teško glede kredita).
Onda večina ljudi nezna ili neželi staviti na papir i realno razmisliti za čega i kakav automobil bi mu mogao koristiti s obzirom na potrebe.Nova vozila večinom posjeduju određene pakete(ako ti nešto nedostaje ili nema u paketu slijedi doplata i čekanje na takvo vozilo "po želj") što naravno povečava troškove.Danas su rijetki modeli vozila sa osnovnom opremom(jeftiniji 1-2tis. ojra) te ih je skoro nemoguče kupiti po želji/marki vozila.Znači prisiljen si uzeti vozilo kakvo je ili traži dalje.Ljudi kupuju aute i rijetko svoju kupnju potkrepljuju stvarnom potrebom kakvo vozilo treba benzin/disel/plin kao i isplativost s obzirom na pređene km/godišnje te isplativost kroz održavanje-gorivo-djelove.
Situacija nije sjajna i treba izabrati najbolji model kako kredita tako i modela vozila(uvijek če biti akcija) a 2009 bi moglo doči i do značajnih pogodnosti glede kupnje.Mislim da bi bilo dobro malo stati na loptu cca 2-3mj pa onda vidjeti naravno ukoliko nije hitno i prijeko potrebno.
Sve je ovo kroz sve postove skoro obrađeno(nisam rekao ništa novo, a i kroz iskustva ima svakakvih mišljenja) jedino kolega koji je pokrenuo pitanje treba odlučiti šta če uzeti.

Šta god odlučio sretno

EDIT:
Evo malo sam si dao truda i ako bi več nešto kupovao onda bi to bilo ovo ili nešto sl. skoro pa novo:
http://www.imagesforme.com/show.php/...Kupnjaauta.JPG

Zadnje izmijenjeno od: ECHO. 10.12.2008. u 14:08.
ECHO je offline