Citiraj:
Autor ECHO
Kolega JC Denton to što sam naveo nisam izmislio i priče glede novo/rabljeno naravno (1-2god.) koji isto tako imaju garanciju još par godina, a i prilično su jeftiniji od isto takvog novog.Kum mi je kupio Chevrolet Tacumu 1,6 prije cca 1 god. naravno auto nov i izvezen iz salona(ful oprema) košta inače cca 125.000kn ali su imali akciju i auto ga je koštao 105.00kn + kredit i otplata naravno koliko če ga na kraju izači to on zna i nije problem izračunati bez obzira na popust  .
A sada ono najbitnije o novom autu na cca 10.000km prvi problemi su se počeli javljati "kod novog auta" cvile kočnice/diskovi ajd u servis navodno popravili i sve uredu par dana mir i opet isto ajd opet u servis pa onda škripanje iz prednjeg dijela vozila nakon cca 3.000km opet u servis ošla "letva volana" 
i tako da je on sa novim vozilom otprilike bio 20-ak dana u servisu to što mu je auto bio pod garancijom u tom slučaju kao da nevrijedi  naravno promjenio i prednje pločice i diskove sve u garantnom roku  glede navedenih problema koji su moguči i javljaju se ponekad ali ako si takve sreče da naletiš na lošu seriju auta onda ti se zgadi "novi auto" i naravno istočna proizvodnja koju nemožeš kriviti na osnovi par kom. ali kupovina uglavnom "teška  " Naravno probao sam malo na netu pronači ima li još takvih i sl. iskustava glede navedenog vozila ali svi ga hvale i nikakvih problema s istim dakle "nije imao sreče" auto velik(ogroman prtljažni prostor full oprema uglavnom čvrst i kompaktan za relativno malo love ali eto ispalo loše po njega).
To je samo jedan od primjera, a znam još par takvih slučajeva(Reno laguna.Pežo 406 i dr.)Osobno sam kupio Hyundai Acent 1.5GT 2001god.(odličan auto) star nepune 2 god.(i još pod garancijom) sa prijeđenih 33.000 km i nisam nikada požalio što sam ga kupio polovnog od prvog vlasnika u top izdanju sa full opremom što je s obzirom na cijenu 2003 god bilo skoro nemoguče .
Tako da je sve "velika lutrija novo/rabljeno) i ponekad stvar sreče. 
|
Slazem se ja s tobom, neki ljudi imaju stvarno peh sto god da kupili... i ok je kupiti par godina star auto, jer danas stvarno treba biti peh da kupis auto koji je razvaljen u tako kratkom roku...
Moji su doma kupili novi auto nakon serije pehova s polovnjacima... 1999. kupljen je Daewoo Lanos. Taj auto danas ima 160000km i nikad na njemu nista nije crko, samo redoviti servisi. Uz njega samo imali yugica koji je meni bio prvi auto za vozanje okolo (sluzio je i starcima usput kad je zatrebao drugi auto, a to je bilo cesto)... kad se jugic vec doslovno poceo raspadati (130t km za yyugo45 je jako puno

) i istekao kredit na Lanosa, uzeli smo Clio dCI. Taj auto danas ima 120t km i nema nikakvih kvarova izvan redovitog servisa. Jedina (pre)velika stavka na tom Cliu je ogromna cijena velikog servisa na 90t km. Ali i ovako je taj auto to nadoknadio svojom iznimno malom potrosnjom pa je svejedno... dakle, u ovom slucaju iskustva s novim autima su izuzetno pozitivna. Ali su auti razumno odabrani (ne s cijenom izvan svakog razuma) i danas kada su oba auta otplacena, u njima ima sigurno jos barem 5 godina sluzbe...
Netko je spomenuo da je novim vozacima koij jos nisu imali auto veliki trosak rega/osiguranje... slazem se. I mislim da bi novi vozaci ipak trebali razmisliti o manjem i slabijem polovnjaku prvih par godina. Jeftiniji su u startu, jeftiniji za registraciju i osiguranje..a ako je covjek bas novopecen vozac, nekako ti ga je manje zao ako ga zakacis o neki zid/ogradu/drugi auto