Kolega JC Denton to što sam naveo nisam izmislio i priče glede novo/rabljeno naravno (1-2god.) koji isto tako imaju garanciju još par godina, a i prilično su jeftiniji od isto takvog novog.Kum mi je kupio Chevrolet Tacumu 1,6 prije cca 1 god. naravno auto nov i izvezen iz salona(ful oprema) košta inače cca 125.000kn ali su imali akciju i auto ga je koštao 105.00kn + kredit i otplata naravno koliko če ga na kraju izači to on zna i nije problem izračunati bez obzira na popust

.
A sada ono najbitnije o novom autu na cca 10.000km prvi problemi su se počeli javljati "kod novog auta" cvile kočnice/diskovi ajd u servis navodno popravili i sve uredu par dana mir i opet isto ajd opet u servis pa onda škripanje iz prednjeg dijela vozila nakon cca 3.000km opet u servis ošla "letva volana"

i tako da je on sa novim vozilom otprilike bio 20-ak dana u servisu to što mu je auto bio pod garancijom u tom slučaju kao da nevrijedi

naravno promjenio i prednje pločice i diskove sve u garantnom roku

glede navedenih problema koji su moguči i javljaju se ponekad ali ako si takve sreče da naletiš na lošu seriju auta onda ti se zgadi "novi auto" i naravno istočna proizvodnja koju nemožeš kriviti na osnovi par kom. ali kupovina uglavnom "teška

" Naravno probao sam malo na netu pronači ima li još takvih i sl. iskustava glede navedenog vozila ali svi ga hvale i nikakvih problema s istim dakle "nije imao sreče" auto velik(ogroman prtljažni prostor full oprema uglavnom čvrst i kompaktan za relativno malo love ali eto ispalo loše po njega).
To je samo jedan od primjera, a znam još par takvih slučajeva(Reno laguna.Pežo 406 i dr.)Osobno sam kupio Hyundai Acent 1.5GT 2001god.(odličan auto) star nepune 2 god.(i još pod garancijom) sa prijeđenih 33.000 km i nisam nikada požalio što sam ga kupio polovnog od prvog vlasnika u top izdanju sa full opremom što je s obzirom na cijenu 2003 god bilo skoro nemoguče .
Tako da je sve "velika lutrija novo/rabljeno) i ponekad stvar sreče.