View Single Post
Staro 10.12.2008., 11:15   #155
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
1.2 100ks
1.4 100ks
1.6 100ks

I koji od njih je nabrijan? Aj malo pogledaj kod večine proizvođača koliki je prosjek ks po 1600 ccm??
Nabrijan ne mislim da je neznamšta rađeno na njemu nego da su ga malo "oslobodili" i samim tim će mu vijek bit kraći, nebitno koliko.

A osim toga na koji fakin foru možeš uspoređivat turbo benzinac sa običnim atmosfercem?
Jel znaš za što je turbina, tj što ona sve radi?

A i tvoji savjeti su isto veseli, potrošit par dana, ne znam koliko kn da saznaš dal auto koji gledaš valja, pa uvijek je sigurnije uzet novi auto jer onda znaš da si neko (duže) vrijeme miran.
I koliko ljudi sjebe svoj ok auto sa lošim održavanjem, od majstora, jeftinijih dijelova, ne redovitih izmjena ulja, filtera...
Na koju foru će meni neki stručnjak sa sigurnošću reć da je auto kasnio sa redovnim servisima po 5t km to me neće brinut sljedećih par mjeseci ali što je za nekoliko god...?
Vijek motora neće zato biti kraći jer se motori za automobile projektiraju na minimalni radni vijek od 250 000km. Kraći vijek motor može imati jedino ako ga vozi neki sivonja koji mu vadi mast, pogotovo dok je hladan... bilo koji serijski motor će preći i više od tih projektiranih 250 000km ako vlasnik nije sivonja bez mozga i ako mu je stalo do njegovog "ulaganja".

EDIT: Otkud vam informacija da je u KIA-i Cee'd stari mazdin motor? KOje su to gluposti? U Cee'du je NOVI HYUNDAIJEV MOTOR sa varijabilnim upravljanjem ventilima(ne znam jesu li samo usisini ventili varijabilno upravljani ili i ispušni, no to nije bitno), a sva Hyundaijeva tehnika vuče korijene od Mitsubishija. 1,4l motor ima 109KS i max. moment od 137Nm na visokih 5000 o/min, ali je momentna karakteristika izrazito položena tj. veliki postotak momenta je raspoloživ u relativno niskom području okretaja. Sam motor je u vožnji izraziro elastičan i vrlo sličnog osjećaja u vožnji kao i stariji 1.6l benzinci (citiram poznanika koji je testirao i30 s 1.4 motorom: U vožnji ne primjećujem razliku u odnosu na moju Mazdu 323F sa 1.6 motorom od 100KS (inače, mislim da je to isti motor koji je u Focusu) )

Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 10.12.2008. u 11:26.
JC Denton je offline