Citiraj:
Autor Javorko
Nesto mi ocito nije u redu sa modemom.....
zovem ih i pokusat cu se dogovoriti za novi modem.
P.S. Ne moram ni spominjati da mi se modem danas 5-6 puta sam od sebe restartao, aaaaa
|
2 su moguca problema:
1) konfiguracija - pokusaj prvo RESETIRATI modem (cackalica), pa ga pustiti jedan dan da radi.
ako se bude restartao i dalje, onda nije do konfiguracije modema i rjesi ga se sto prije (dogovori zamjenu i reci da se i nakon reseta stvar ponavlja)
2) hardware-ska ili software-ska greska - modem ima lose instaliran software ili ima serijsku gresku. ako je software-ska, onda ce modem zavrsiti na reflash-anju, a ako je hardware-ska vraca se proizvodjacu
dakle najbolje je modem resetirati - vratiti na factory defaults, a ako i tada radi probleme, onda ste sigurni da trebate novi modem.
zanimljivo je da modem moze "posiziti" iz totalno glupih razloga - blizina mikrovalne, blizina strujnog i telefonskog voda u kuci, oscilacije u naponu (makar i male - thomson je osjetljiv ko kanarinac xD), UPnP (s nekim ethernet NICovima tj. lan karticama thomson poludi kad ukljucite UPnP) etc., tako da je lako moguce da modem koji je vama neupotrebljiv radi savrseno u amisovim "laboratorijskim" uvijetima (tako je meni bio slucaj za wlan na thomsonu - imam s#%bane zidove u stanu, dok kod cure i u amisu radi normalno).
Citiraj:
Autor Bono
Ovo sa zicom je zanimljivo....Ja sada imam 6mbita sa relativno dosta errora.....
Error Seconds (Local/Remote): 513 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 0 / 548
HEC Errors (Up/Down): 0 / 201
|
prema errorima se vidi da ti je jedna zica losa na parici (to je najcesce ona za download xD ), i da nije jako lose stanje jer nemas FEC errora (oni su najgori po cijenu pinga).
Neznam jesi li eksperimentirao sa adsl2+, ali mozda bi ti mogao pomoci prelazak na adsl2+, a dobro bi bilo i provjeriti je li amis zavrsio adsl pakete sa provjerom signala na dslamu.
u svakom slucaju, ako ti je bitan ping, treba vidjet hoce li ta provjera signala u paketima vise pomoc (zbog smanjenj broja errora) ili odmoc (jer se provjera stalno izvrsava, i kad treba i kad na treba).
u svakom slucaju, smanjit ce se oscilacije u pingu.
Citiraj:
Autor Router
....EDIT ....se samo potpise aneks ....i dobijem wlan modem za 1kn....
|
lijepa vijest da wlan modem za 1kn nije samo akcija za nove korisnike