View Single Post
Staro 10.12.2008., 02:00   #151
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Gabre, fakat si leechanin

Mislim po toj tvojoj logici i opcenito logici takvih ljudi svi koji kupuju novo su idioti? Mislim ok super. Tak si mozes kupit i rabljene gace. Kad operes dobro ko nove su, jel tako?

Ajmo sad bacit racunicu. Recimo dobre gace kostaju 50kn komad (ajde dobro, ja sam fino dupe i iznimka i kupujem samo najfinije gace u marks & spenceru po 100-150kn jer volim da mi se ''vitalni'' organi osjecaju 0-24 kao da su na laganom povjetarcu plaze na bora bori ), a recimo neke polovne kostaju 5kn.

Sad pazi ovo. Recimo da na godinu potrosis 10 pari gača (tak nebitno nemam pojma kolko traju).

Recimo da ce lihvar ko ti ( ) dozivjeti 80 godina.

dakle idemo nove gace: 80x10x50 je 40 000kn novaca potrosenih za zivota na gačama.
Sad idemo izracunati za polovne gače. 80x10x5 je 4000kn na gace.

Dakle ti sa polovnim gačama mozes ustedjeti 36 000kn. Taman za nekog golfa koji ce sluziti i tvoje unuke kolko je dobar i pouzdan !

ovo je dosta karakiran text sa namjerom da bude smijesan i zabavan, ali ti pokazuje tocno to sto je upitno u ovome svemu.

Polovni auto za 10 000€ i novi, pa makar i slabiji, manje opreme, itd za tu istu lovu - novi je novi. Nemas tu sto. ko novi stan, piđama, whatever.

Mislim pa ja bi se najezio na samu pomisao da sjedim na sicu di je neko prije mene prdio. Evo iskreno ti kazem. Kad se sjetim kako sam ja znao masno prdnut u njega, ono ista stvar ko i sa gačama.

Da nepricamo sto sam sve radio u tom autu, ali to sam radio sam ja i niko drugi. A ne da sad kupim auto od nekog tutleka koji je platio neku sifilisticnu striptizetu da mu radi performance na mjenjacu, dok je on bacao majmuna u nesvjest na zadnjem sicu.

a o tome sto je sve tom autu moglo biti radjeno necu ni pocinjati. Pogotovo ovi auti iz renta cara. Mislim znam ja sta bi mu ja radio, a ja sam jos kao ''normalan'', a kakvih sve bisera ima.

I tu je jos rizik ako kupujes od dilera polovnih auta da je ukraden... I ne nemoj mi reci da je ziher jer znam takvih slucajeva da se smrznes. Al stvarno da se smrznes koji se dogodili ljudima koje poznam. Nemoj mislit da je SN tablica nemoguca za krivotvoriti... A to se nazalost i tekako radi. Pa ostanes bez auta, a placas kredu.

Ovaj tekst sam malo slikovito napisao, ali nadam se da sam uspio objasniti di lezi zec. Nazalost sve napisano je istina.

Drugi par rukava je da decko kupuje auto za 5000€ i onda nemas izbora nego polovno, ali ako imas za novi auto, pa i makar za sugavog sandera, bolje to nego polovni golf uvoz iz belgije u kojem je netko prdio 5 godina i samo nebo moze znat sto je sve prosao.
Fleks je offline