View Single Post
Staro 10.12.2008., 01:30   #150
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma sve to stoji gabre i slažem se sa tvojim gledanjem.

no uvijek postoji onaj ALI.

kad se i odlučiš na rabljeni auto, prođeš sve servisne provjere s njim, opet postoji upitnik u kakvom je stanju g4 matica na gefufni koja se obično ne provjerava ili stanje lagera kotača ili filter goriva ili stanje rezervne gume... napamet lupam.

kod novog auta osobno znam stanje svih tih komponenata, makar se ne razumijem u mehaniku i to mi kao njubu daje miran san

opet kažem šta AKO nešto ode na tvom 2 godine nešto-sitnija-mjesečna-rata-od-novog-ali-van-garancije autu? imaš kredu i imaš napuknut blok glave (karikiram)? kud onda?

kaj misliš da je meni puklo u glavu jedan dan idem kupit auto i bit će nov i bit će plav. yeah right... bacio sam sve na papir i izašlo me da ću auto star 2-3 godine bez garancije i upitnog stanja plaćati oko 700-800ak kn mjesečno idućih 7 godina (pazi pričamo o istim klasama, nijanse su u motorima i opremi) ili za 300-400kn mjesečno više imat auto koji ne smrdi na tuđu guzicu i ima 4 godine garancije.

da se razumijemo kasko bi uzeo na oba auta jer bi bio glup da to ne napravim dok sam u kreditu, početne provjere i eventualne sitne popravke na rabljenom autu moram platiti iz svog džepa (solemnizacije ugovora i sl. neću ni spominjati jer je ista stvar u oba slučaja), nemrem si odabrat opremu koju hoću, ne moram se zamarat sa zjahanim sitnicama po autu (neke ne smeta, mene smeta), list goes on... sorry gabre ali meni je 10k€ puno para i ako auto ili bilo kakva stvar takve vrijednosti nije po mom, onda zayebi tu cijelu stvar.
syss je offline