View Single Post
Staro 07.12.2008., 21:39   #410
Ruky
Premium
Moj komp

Ruky's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Dobro si napisal, ja sam ti samo rekel da pošto već imaš u drugom kompu 8800GT da složiš akceleraciju da se E8400 bezveze ne zamara i da nemaš 40-50% zauzeća. U HTPCu imaš 780G grafičku i na nju isto možeš složiti akceleraciju, a kaj se tiče same akceleracije ona se ne pali sama od sebe, ako ju ti prethodno (neovisno o softveru) nisi složil. Za full-HD filmove to ide prek PowerDVD-a, dok .mkv ide (pod pretpostavkom da je HD pripremljen DXVA) prek MPC HC playera ili KMplayera, prema uputstvima iz ovih (1, 2) postova. Imaš u obje konfiguracije kartice koje su sposobne preuzeti HD na sebe i nema razloga da si ne složiš tu akceleraciju i makneš zauzaće s procesora.
evo napokon sam probao i nisam dobio zadovoljavajuce rezultate. da napomenem amd 4000+ ati 3200 hd integrirana. formatirao sam komp stavio 64 bit-nu vistu, instalirao KMplayer, power dvd 8, cccp i core avc codec. znaci na kompu postoje samo driveri, utorrent tih par program i ti codeci.testni primjerak mi je bio The Dark Knight BluRay 1080p DTS x264 dxva-EuReKA
Technical Specs

Container: Matroska
Video Encoder: x264
Video Aspect Ratio: 1.78:1 and 2.40:1
Audio Codec: DTS
Audio BitRate: 1536 kbit/sec
Audio Channels: 5.1 channels
Subtitles: Dutch + English
Source: Blu-Ray
File Size: 15.7 GB (avg bitrate of 12.6 Mbit)
DXVA compliant: Yes

kad je sve bilo na defaultu (kmplayer) zauzece procesora je bilo izmedu 90% i 100%, slika i zvuk su se razdvajali i slika je isla usporeno sa preskakanjima (negledljivo). kad sam slozio po ovom tutorialu zauzece je i dalje oko 100%, jedina je razlika u tome da ne steka po par sekundi nego izbacuje frejmove pa ide glatko ali sa desetak frejmova po sekundi (gledljivo ali jako iritirajuce). probat cu jos sutra po onom drugom tutorialu. ima ko kakvih ideja zasto to ne radi kod mene. provjerio sam vise puta dal je sve slozeno tocno po tutorialu tako da garantiram da mi se nije podkrala greska.

Zadnje izmijenjeno od: Ruky. 07.12.2008. u 21:44. Razlog: umjesto pogledaj post posalji post
Ruky je offline   Reply With Quote