Imagine, daj malo ohladi, btw imas google i malo ga koristi u vezi toga sta moze ljudsko uho cut, i sta koji zvucnik(slusalica) moze proizvest. Ili se jednostavno obrati Lincu, pa zajedno napravite eksperiment koji sam ja predlozio..
Uostalom zasto bi mi (uvjetno receno audiofili) s ovog formuma morali nekome ista objasnjavat? Pogotovo takvima kao zacetniku ove teme. Ako malo bolje pogledas HIfi temu, svatko tko je normalno i pristojno nesto pitao, dobio je normalan i pristojan odgovor. Znaci kako se postavis, tako i dobijes. Evo ti thedreama, iz cista mira poceo kenjat, a nije on jedini..Uostalom, tak je na cijelom forumu.
Inace, tu spominjes moj nabrijani ton, i to je kao tragedija, a nije tragedija da meni taj dećec salje PM i vrijeđa me? Ja bar sve napisem tu da se vidi.. Uostalom dao sam prijedlog za pokus, ne znam zasto ga ne napravi..
Citiraj:
Pa dakle ...ako vas par forumskih hifista može napisat malo stručnije zašto su neke stvari smješne?
Vjerujem da ima ljudi poput mene koji nisu u toj vašoj elitnoj hifističkoj grupici pa ne kuže zbog čega ovoliko posprdno sročernog lolovanja.
|
Evo ti mog odgovora:
Citiraj:
Nadam se da znas, da zvukove ispod 20 hz ljudi ne cuju, nego ih eventualno mogu osjetit..
|
Edit: sad sam malo trazio, ali nisam uspio naci, neki amerikanci su napravili zvucnik koji ide do ako se ne varam 8 hz.. Ali fora je u tome da se taj "zvucnik" sastoji od kutije u kojoj je elektromotor i na njemu propeler..