View Single Post
Staro 07.12.2008., 16:34   #66
SlavoS
Premium

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Kako se priča o autima od oko 100k kuna, evo mog nedavnog iskustva.
Nakon 2 mjeseca traženja, na kraju sam kupio auto ko' žena, onaj koji mi se najviše sviđao.
Nema ni mašinu od xyz konja, nema automacku kljimu, ni alu felne, jer si ih ja ne mogu priuštiti.
Osobno sam u ukupnu cijenu auta išao utrpavati i cijenu održavanja istog.
I bome je ta cijena bila najpovoljnija. Inače za gore navedenu toyotu ovlašteni servis litru ulja naplati 150kn + PDV, Jazz štela ventile svakih 40 000, duplo kraći interval ako je na plinu, a Renaulti su poznati po servisima koji koštaju za infarkt dobit. Hyundai neznam, jer neznam nikog da ga servisira kod ovlaštenog servisera.
Mene je prvi servis na 15000 km izašao niti 500kn. Treći na 45000 je koliko znam oko 700 (bar mi tako javlja kolega iz Splita, sa vozilom iste marke).
Auto je Fiat Bravo 1.4 90KS.
Istina nije mašina za trke, ali kako prelazim u zadnje dvije godine oko 60000 na godinu, vjeruj mi ni ne treba ti takav auto, barem po mom iskustvu.
Sad koliko će trajat taj motor na te kilometre je drugi par rukava.
I da uzeo sam ga na Leasing, dobio tri godine kaska besplatno, a zadnje dvije užasno povoljnu cijenu na taj kasko.
I na svakog Fiata uz doplatu možeš dobiti 5 godina ili 500 000 km garancije na motor i još neke dijelove.
@Elvis: na ovom forumu ne volim teme o autima i nemam više namjeru postati u ovu, pa ako te još nešto bude zanimalo, slobodno mi se javi na PM.
Eventualno nevjernim Tomama okačim još u ovaj post scan računa.
Neznam koje to ovlaštene servisere Toyote spominješ, moja iskustva su dijametralno suprotna.
Na primjer, kod mog servisera na zidu pored blagajne je plakat s maksimalnim cijenama po modelima i intervalima, pa nema prodavanja onoga pod ono.

Nikad nisam platio niti blizu maksimalnog iznosa, za 500km idem ponovo pa ako te zanima konkretan iznos odskeniram račun.