View Single Post
Staro 06.12.2008., 15:07   #3
zero67
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Ne razumijem se previse u te vrijednosti osvjezavanja, ali znam da kad je LCD podeseni na 75 Hz slika izgleda staticnije nego na 60 Hz.

zato mi nije jasno kak ljudi ne pridaju vaznost tom refresh rate-u i zasto ne naprave na 100 Hz kak primjerice rade LCD TV-e.

Jos k tome je debilno da nema na nasem trzistu 17 incnih lcd-a.

Sve vise sam uvjeren da je 22 inca prevelika dijagonala za monitor. Jos tome dok ta svjetleca reklama titra na 60 Hz ima da bacis monitor u smece.

Mislim da su LCD-i sranje i zao mi je sta nema CRT-ova kvalitetnih u ponudi. Filmove je 100 puta ljepse gledati na CRT-u jer niti jedan LCD ne moze prikazati crnu ko katodna cijev.

Takodjer me frustrira tovljenje kak je 16:10 format prirodniji oku. To su takve propagandne gluposti da mi se bljuje. zakaj bi bilo prirodnije gledati u to? zato jer je nas pogled na horizont tak izduzeni, a ne u 4:3 formatu? kakva korist od toga kad prilikom gledanja u monitor, uvijek se fokusiramo u jednu točku,a ovo sto nije predmet naseg interesa ne promatramo.
Mozda budu sad neki rekli kak imas pregled nad vecom radnom povrsinom, ali ja tvrdim da nema nikakve koristi od toga vec je to vise stetno jer gledamo u vecu sliku koja umara oci. znaci manji monitor - manji naprezanje za oci. veci monitor - vece naprezanje.

Sve u svemu - 22 incni Samsung LCD sucks.

Zadnje izmijenjeno od: zero67. 06.12.2008. u 15:23.
zero67 je offline   Reply With Quote