View Single Post
Staro 06.12.2008., 03:00   #230
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
pratim ovu temu duze vrijeme jer cijenim i zanima me misljenje ljudi o hrvatskoj ligi, kakva god da jest.

cudno kako ljudi ne idu na tekme prve hrvatske lige? zasto je cudno? isto kao na bilo kakvim predavanjima (skola, fax, tecaj, lala) - ako ti je dosadno i ako nije obavezno, ne ides. mogu se sada ljudi busiti u prsa kako su oni pravi navijaci, i oni idu za svoj klub do kraja, i to je ok. ali vecina ljudi nisu zakleti navijaci nego "obicni" ljudi koji vole gledati i (ne)igrati nogomet, pa idu pogledati tekmu. pogotovo kad je tekma malo zanimljivija, dve dobre momcati nateravaju loptu.

zalosno je sto je normalno postalo da se napravi bakljada, malo potrgaju stolci, razbije par auta/tramvaja, nekoga malo razbije i tako. i to je sve ok (recimo) dok je to unutar grada/drzave jer sam (vjerujem i velika vecina) vec oguglao, i to mi je normalno i ocekivano da ima nekih sranja. ali kad se tako prezentira drzava vani, onak, treba to sagledati pa malo razmisliti.

i onda pogledas na novoj i rtlu jednu tekmu engleske lige, ljudi sjede pet metara od out linije, odmah iza reklama. i nema nikakve ograde, nema sranja, nema uvreda, nema baklji.........sve fino, lijepo i ugodno navijanje, eventualno mozes vidjeti srednji prst ili kaziprst+srednji.
ne kazem da najvjerovatnije nema ni tamo sranja tipa tuce i tak, ali kod nas je postalo normalno da su sranja bilo koje mjere kad je tekma. jel to navijanje, jesu to navijaci?

i podrzavam ovo za djecu na tekmama, jako su rijetki ti koji se upute na tekmu sa djecom. neko rece - ne idi na sjevernu tribinu. wtf?? za koji klinac? to je specijalno za ljude koji rade sranja, pa automatski mogu i dobiti po pic**? kakvo je to razmisljanje? mislim, slazem se da je tako realno stanje, ali isto tako smatram da to treba itekako promijeniti.
da ne kazem da sranja nisu samo na stadionu, nego i izvan njega. sta, recimo tekma je na maksimiru, nemoj ici sa djecom blizu stadiona jer je tekma?? nije tolika mogucnost sranja kao na sjeveru, ali jos uvijek je tu?
zagreb i okolica ima milijun ljudi, mozda malo manje, mozda malo vise. i? zbog toga se ne treba sankcionirati ljudi koji ucestalo rade pizdarije na tekmama, sto doma sto vani?

evo ti foruma ovdje kao primjer. dozvolite jedan mali podforum (zvat cemo ga iz nikakvog posebnog razloga Sjever) gdje je nadzor samo i iskljucivo na teskim prekrsajima, ali sve ostalo dozvolite. nece ici, zar ne? jer su tu pravila koja su napisana sa nekim razlogom, i treba ih se drzati koliko god je moguce.
naravno, opet se zaleti da netko sto namjerno sto nenamjerno prekrsi to pravilo. i ok, kazna je tu, odradis kaznu, i to je to. sljedeci put ce ti mali glasic u glavi najvjerovatnije odraditi i reci nemoj, znas sta je bilo prosli put.

Burko je offline