View Single Post
Staro 05.12.2008., 23:49   #5
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Mislim taj autorun.inf je totalno nepotreban na disku/particiji...
@Neo-ST autoexec.bat koliko znam ne sluzi za autorun medija itd..
Citiraj:
* Instrukcijska datoteka – batch datoteka.
o BATCH DATOTEKE datoteke koje se sastoje od postojećih naredbi DOS-a, a kreiraju se pomoću nekog od editora
o Mogu se izvoditi kao naredbe.
o To su nizovi DOS naredbi koje se nakon startanja izvršavaju potpuno automatski.
* Nalazi se u root direktoriju.
* Instrukcije operacijskog sustava MS-DOS su njen sadržaj.
* Omogućava podešavanje software parametara.
* Svaka promjena u ovoj datoteci izražava se tek njenim pokretanjem sustava.

AUTOEXEC.BAT
• Nakon što je sustav izvršio instrukcije i nakon što je COMMAND.COM izvršio odgovarajuće pripreme sustava i postavio odzivni znak (prompt), sustav u osnovnom direktoriju traži datoteku AUTOEXEC.BAT, te ako je pronađe izvršava naredbe koje su u njoj zapisane.
• AUTOEXEC.BAT je standardna batch datoteka koja služi za fino podešavanje softverskih parametara dok se sve naredbe koje se nalaze u njoj mogu primjeniti i u bilo kojoj drugoj batch datoteci.
• Sve naredbe koje se zadaju u komandnoj liniji mogu se također uvrstiti u AUTOEXEC.BAT. Time je korisniku omogućeno da samostalno definira na koji će se način podizati operacijski sustav.
• Za razliku od datoteke CONFIG.SYS, svaka izmjena u ovoj datoteci dolazi do izražaja tek nakon njezina ponovnog pokretanja što je moguće izvršiti i bez resetiranja računala.