da se i ja ubacim u raspravu, odradio sam glavne zadatke, pa umjesto na gablec idem malko tu baciti svoje mishljenje...
bilo bi super da svi mozhemo/zhelimo na faks, ali nije to sam tak...
dolazim iz radnichke obitelji, gdje mi starci rade u industriji i oboje skrpaju za dvije prosjechne place (nisu isti iznos ni priblizhno)...uvijek su me bodrili da idem na faks i da budem shto obrazovaniji, jer kakti, samo pamet prolazi u svijetu...yeah right...
srednju shkolu smo buraz i ja zavrshili jer smo morali, i starci su stalno bili u nekim kreditima da bi nam mogli placati knjige i svakojaka sranja....za treninge smo sami radili i za izlaske, i pribojavali se dana kad ce trebat na faks, jer to treba financirat...
2003 zavrshio telekom. shkolu za tehnichara i krenu na promet, smjer telekom., teta je dala svoju ushtedjevinu za moju shkolsku godinu (cca 8000kn, kasnije se to neshto smanjilo, a ja sam radio i vracao joj uz to kaj sam studiral)...
htio sam telekom. zavrshiti jer me to zanimalo nakon srednje, i dalje me zanima, ali sam od faksa nakon dvije godine odustal (redovito daval ispite)...krov nam se pocheo urushavati pred zimu i trebalo ga je mijenjati (mislim da niti ne moram napominjati koliko to koshta

), a starci nisu nigdje mogli dobiti kredit, pa buraz i ja krenuli raditi....svoj posao sam svaki dan obavljal 120%, poslije posla trebao pochistiti, bacal savjete ljudima koji su sjedili za kompjuterima i koje su smetale razne sitnice i problemi koje nisu mogli rijeshiti...vecina njih nema faks, vec SSS i normalno rade svoje poslove....nisu nishta manje vrijedni od ljudi sa faksom koje svakodnevno zanju popljuvati zbog raznoraznih kretenarija i gluposti koje izjave/naprave (shto samo dokazuje da ne trebash imati faks da bi bio pametan)....nikakav mi problem nije suprotstaviti se nadredjenima ili ih ispravljati ako su u krivu (ali to se radi diskretno, a ne otvoreno se kurchiti i svadjati, nekaj kaj puno fakultetlija zna raditi --- ne pokushavam ih sad uklopiti u kakav stereotip, jer svaka chast pojedincima, dok je 75% takvih sa diplomom samo seljachina koja nema nit kulture niti pameti...)
sa SSS radim na kompjuterskom odjelu u firmi, dobio sam promaknuce iz donjih redova zbog velike uchinkovitosti i predanosti poslu, te zato jer me telekomunikacije zanimaju....ako cu kada htjet/moci priushtit cu si tu faking diplomu, tek toliko da stoji, jer neki ljudi misle da si manji od njih zato jer nemash faks, a to nije u redu....
moj posao osobno nije najbolje placen, ali chinjenica je da sa ovog mjesta mogu napredovati i sam se shkolovati na poslu svakodnevno i uchiti ono shto me zanima.....mislim da je i to jedan dio posla koji se zaboravlja, puno toga je u lovi, ali treba znati i htjeti znati neshto o poslu kojeg se radi....
uglavnom, isprichavam se kaj sam tak osobno opisival svoj dio zhivota, samo sam htio da me se shvati i moj nachin razmishljanja...