View Single Post
Staro 04.12.2008., 20:36   #15
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor webstartm Pregled postova
Jel moze ovo ? (i mi ucimo automatiku sad ,bas smo tu oko zatvorenih i otvorenih sustava)
Ugl ,automobil sa automatskim mjenjacem , pritiskom covjeka malo jace na gas (kod pretjecanja npr) automatski mjenjac automatski(preko nekih sklopova i sl.) prebacuje u nizi stupanj za dobivanje vise snage/momenta.

Jesan pogodio bit?
Da, o tome se radi. Ali ovo već postoji i preočito je (prerašireno, prepoznato, kako god...) Jer se stvarno o tome trebam raspisat. Razmišljao sam o nekakvom cirkularu u nekakvoj radioni namještaja. kada dođe deblje, tvrđe, gušće, štagod, drvo, da cirkular pomoću tih sklopova-senzora-regulatora, uzima više struje iz mreže, ploča se počne brže okretati pa bez da imalo uništi budući drvo-namještaj prereže kako treba. Uz to, stavio bih nekakve sklopove za sigurnost. Koji bi kada registriraju da je u pitanju veća temperatura, manja gustoća (ideje?) - uglavnom, neko meso u pitanju (prsti, ruka itd...) da se ploča cirkulara u roku od odmah ugasi, tj. da se cijeli kompleks spusti automatski dolje. I ovo već postoji, gledao negdje video. Ajde još koja idejica da nadopunim to. Kada napišem taj referat svako ko je sudjelovo u ovoj temi - roštilj i gajbe.

Hvala webstartm, bit će nešto od toga!

Zadnje izmijenjeno od: ALiEN17. 04.12.2008. u 21:07.
ALiEN17 je offline   Reply With Quote