Citiraj:
Autor Emperor
Studiram na Višoj strojarskoj i imam kolega kojima je cilj čim prije završiti fax bez da puno nauče,i onda se zaposliti negdje i mlatiti pare sjedeči i glumeči inžinjera.
Svi bi se htjeli obogatiti ali to nažalost nije moguče zbog ovog našeg sistema,jer da bi netko bio bogat drugi mora biti siromašan.
|
Ima takih sanjara puno, osobno imam par frendova dipl.ing. FOIvaca, FERovaca i iz par sa ekonomija/management tipa falukteta. Većina ih je takve bajke pričala i sanjarila... bolesna plaća, auto, mob, sexretarica

. Nikome nije pošlo od ruke. Jednome koji je za odličnim i u roku završio FOI osobno dajem instrukcije, sam nisam mogao vjerovati, pitao ga pa čoeče što su tebe učili... šta si radio 4 godine u VŽu? Radi u državnoj firmi na pripravničkom(oko 5k plata) već preko 10mjeseci i više od pola vremena fata zjake. Sad, dali mu je to bio san, osobno po njegovom ne... plafon će mu biti(7-8k) no polako mu prisjeda sve, umire od dosade i sl. Ima backup staraca, ponajviše financijski, pa nije niti imao prilike da ga prava realnost krvavo zarađene pare lupi u glavu... No ima ih vrijednih, koji se dosta potrude uz faks učiti i samostalno.
Nije to ni do sistema... jednostavno nema para na ljepe oči i glumu, dobro naravno da ima

, ali zna se što sam htjeo reći