...to u vezi ostecenja sluha..odma da vam recem..
..meni je isto tako masu ljudi napunilo glavu svakakvim glupostima..
..i roditelji isto..oglusit ces..pa ti nisi normalan..pa ovo pa ono...
SVE same gluposti..pa su mi na kraju stvarno toliko uvjerili u to da sam poceo trazit stranice po netu nakon koliko db nastaje ostecenje sluha..
pa kad sam nasao onda sam trazio di cu kupit SLM (sound level meter), mjerac buke
nakon toga sam ustanovio da su to sve sranja..svak prica a nitko pojma nema...
...otkad znam za sebe vazda glasno slusam i sluh mi je skroz ok!
jednino pazim da kad slusalice stavim u usi da ne bude preglasno..imam neke pionner in ear, koje rade na 10 hz tako da imaju dosta basa..jedino tu pazim
a ove ostale stvari ne
inace, sluh ostecuju najviše visoke frenkvencije..bas jako slabo..tj treba bit fakat fakat ofrnut bas da bi sluh ostecivao...sto z2300 nemoze
distorzija zvuka isto dosta ostecuje sluh...znaci prije steti sluhu kad razvekaš zvucnik od 5w na 80% i stojiš metar od njega nego kad Z2300 na 50-60 %
jer ce ovaj zvucnik od 5w jako krještavo svirat(distorzija) i to je lose za sluh..nema veze sto manju glasnocu proizvodi nego 2300
i zna se koliko db covjek moze podnijet bez ostecenja sluha...
..smatra se da 1.5h covjek smije bit izlozen buci od 90 db..a to vam je odprilike toliko kad Z2300 pojacas na 50% i slusas sa udaljenosti od 3m..(mjerio sam)
...još jedno mjerilo po kojem se gleda jeste li bili izloženi prevelikoj buci:
.nakon slusanja glasne muzke nesmije vam zujat u ušima...ili recimo nesmijete osjetit da vas srbi u usima prilikom slusanja glasne muzike