Citiraj:
Autor rivaldo10
Ja si isto mislim,sad idem u 8 razred i odličan sam učenik,a jako jako volim prčkat po kompu ili po njemu nešto raditi,pa kanim za to ič školu.
Mislil sam si završiti prirodnoslovnu-matematičku gimnaziju pa ak bude sve OK na FOI.
Kaj vi kažete???
|
Kazem ti da se ne zajebavas sa tim prirodoslovno.matematickim gimnazijama jer ces se namucit ko konj da ju zavrsis a na kraju ces bit u istoj skupini onih koji su zavrsavali bilo koju drugu skolu.
To sto sad prolazis sa 5 nema nikakve apsolutne veze sa time kako ces prolaziti u srednjoj skoli, primjera radi prolazio sam u OS sa 4(jedna od najtezih klasicnih osnovnih skola u Zgb-u) i nemam bas puno problema oko zavrsavanja skole.
Stvar je u tvojim navikama i tome koliko imas volje za tim necim.
Meni je od 7 razreda bilo u glavi upisati Ruđer i to sam ucinio, nisam se nikad pokajao zbog toga.
U 3 godine sam skupio jako puno znanja o elektronici i racunalstvu, od radenja plocica, racunanja otpora,kapaciteta, pa onda kako koji sklopovi funkcioniraju itd.
A jos nisam dobio sve strukovne predmete, na kraju 4 razreda polazem drzavnu maturu o kojoj svi toliko pricaju.
Imas 1 sat tjedno manje hrvatskog manje, u fizici si po mom misljenju jaci od gimnazijalaca, a u matematici ste podjednaki.
Pa onda recimo ides iz gimnazije na FER i dobijes na prvoj godini digitalnu i lomis glavu kako taj sklop funkciora, a onda dode tip iz Rudera i da ispit bez pol muke itd.
Sve ima neke svoje prednosti, ali najbitnija je volja.
Ako te i pukne da ne zelis nista studirati nakon Rudera imas jako dobru podlogu za nac neki dobar posao, dok ti jos i skola daje veliki popust na polazak CISCO akademije o kojoj su decku vec dosta rekli u ovoj temi.
Pitanje za vas:
Koliko se moze zaradivati sa 1. stupnjem CISCO akademije?
Posto imamo ove godine predmet Racunalne mreze i jako mi je interesantno i sve kuzim, pa sam mislio upisivati iduce godine CISCO ili da to ipak ostavim kad zavrsim skolu?