03.12.2008., 20:03
|
|
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^
Evo ja doso nakon 48h s posla  Vec sam jednom bio rekao da nema smisla pisati nikakve tutoriale jer se stvari razvijaju iz dana u dan, izlaze nove ploce, graficke distre, update-i. Jos malo pa i novi Leopard. Ko bi to nadopunjavao? Evo pogle nicko-in tutorial na PCexodusu, to je pisano prije cca godinu dana i taj je tutorial vec debelo zastario. Hrpa stvari se promijenila. Sve i da se napise tutorial, opet bi se sve svelo na tonu pitanja i nejasnoca. Tutorial ne, ali nekakav okvirni FAQ da. S time da sumnjam da cu sudjelovati u tome, jer a) smatram da vec postoji i vise nego dovoljno informacija na OSX86 projectu (wiki i IM forum) b) da prostite, Mac/Hackintosh zajednica se zasicuje svakojakim narodom (da me nebi krivo shvatili, ne mislim da je to samo za odabrane, nedobog), c) vjerojatno cu ici na pravog Macana u skorije vrijeme. Uostalom i ja sam poceo od nule i nikoga nisam gnjavio i pitao i na kraju sam uspio sam sve sloziti da radi. Tak da, uz malo truda i informiranja sve se da upogoniti ako se prate osnovne preporuke hardvera, koje tako lijepo postoje u obliku compatibility listi (doduse nisu najazurnije, ali generalno se moze dosta precizno odabrati prilicno kompatibilan hardver).
EDIT: zaboravio sam nadopisati da put od odabira hardvera do vrlo funkcionalnog Hackintosha nije jedna noc ili jedno popodne, vidim da neki ocekuju da ce to sve srediti u par sati. Nema nista bez metode pokusaja i pogresaka, pogotovo ako netko to radi prvi put. Dajte si malo vise volje, vremena, truda i isplatit ce vam se garantirano 
|
sve to stoji sto si napisao? ja sam dosao do svog leoparda nakon 4-5dana igranja da radi sve saveseno, ali ti dani bi bili kraci jer sam sve radio po tim STARIM tutorialima sa novim, nazovimo ih distribucijama? najprije mi je bio shit sa (lose sprzenim dvd-om) ode dva dana dok nisam ponovo sprzio dvd?????, i onda pusta podesavanja te bios te ovo te ono a u stvari ne treba skoro pa nista podesiti za novi iatkos?
|
|
|