Tema: HTPC 3kkn
View Single Post
Staro 03.12.2008., 17:31   #1
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
HTPC 3kkn

Znam da ima puno tema o htpc-u i prošao sam ih većinu, ali evo, nemojte mi zamjeriti da vas i ja pitam još pokoju stvar s kojom nisam načisto. Nakon dugo vremena kupujem novu konfu, pa želim biti malo sigurniji kod kupnje.

Za početak, moji zahtjevi su standardni za htpc - naravno, prvo da bude tih, zatim glatko puštanje 720p i 1080p materijala (mkv), a također u neko dogledno vrijeme planiram ugraditi i SkyStar HD karticu, pa bi bilo poželjno da nema puno problema pri dekodiranju takvih sadržaja. (čitao sam negdje da je baš SS HD zahtjevna što se toga tiče).

Pročitao sam slične teme ovdje i neke stvari sam shvatio, npr. da su za htpc odlične matične ploče 780G čipseta, pa sam tim putem i krenuo u slaganju komponenti:

MBO: Gigabyte MA78G-DS3H
CPU: AMD Athlon64 X2 5000+ BOX ili možda neki drugi? Nisam baš siguran za proc, pa ako mislite da je neki drugi pogodniji u ovom slučaju, recite.
RAM: Ista stvar, ne razumijem se u memorije pojedinačno, znam samo da bi stavio 2x1GB, a sad koju konkretno? Npr. DDR2 1GB PC6400, 800MHz, Kingmax ili neka druga?
HDD: WD 640 GB AAKS
DVD-RW: Pioneer DVR-216DBK Dobro ili ne? Naravno, ključna osobina bi trebala biti tišina.
CASE: Silverstone LC17 ili Thermaltake VF7000BNS DH101? Malo mi se više sviđa Thermaltake, ali definitivno mi je bitnija kvaliteta izrade i prostranost, a imam dojam da je Silverstone kvalitetniji.
PSU: FORTRON 350W bi trebao biti dovoljno tih?
COOLER: Nemam pojma, možda ARCTIC Freezer 64 PRO ili Glacialtech Igloo 5750 SILENT? (bubam bezveze), bitno mi je da je tih.
TV kartica: Imate li neku preporuku za neku PCI, najbitniji mi je jak i kvalitetan tuner za DVB-T, ali mora biti hybrid.

Siguran sam samo za matičnu, hard i da ću uzeti jedno od ta dva kučišta, vjerojatno Silverstone. Ako imate bilo kakve savjete/primjedbe na ovako složene komponente, molim samo recite.
agm7007 je offline