Citiraj:
Autor Swarm dude
Hehe, blizu ste 
No, ajde, malo sam napumpao hype
Ne bi bilo fer da vas dugo držim u neizvjesnosti!
Radim trofazni generator, male snage (barem tako očekujem)...3A bi bio maksimum po fazi zbog fizičkog ograničenja žica, sve iznad toga bi uzrokovalo pregrijavanje ili još gore pregaranje statora.
To će biti prototip, pa kad bude sredstava, napravit ću veći generator snage od 500-1000W. Generator ću instalirati kod djeda, kako su tamo česti nestanci struje, a koristi hidrofor za vodu - mislim kako će biti korisno. Osobito po zimi, kad struje može nestati na dulje vrijeme.
Sad sam u procesu nabavke ležajeva, izrade kućišta ležajeva, izrade osovine i nabavke kolofonija 
|
Hmmm, samo kaj će ti tu kalofonij???
Naime kalofonij se, uz mnoge druge namjene, koristi za zaljevanje magnetnih zavojnica kako bi se dampiralo nepoželjne rezonancije i donekle mehanički umrtvilo zalijanu zavojnicu, i to poglavito u aplikacijama kod kojih spomenuta zavojnica titra u čujnom frekfencijskom opsegu a istovremeno nije izložena pretjeranim termo-mehaničkim naprezanjima.
Da skratim ta prirodna smola se otapa već kod temperatura oko 70
oC, u stvari "ljepljiva" je već kod 37
oC, a mehanička čvrstoća ravna je čvrstoći corn flexa, tako da nisam siguran u opravdanost njene primjene u spomenutom projektu.
Opiši malo pobliže što konkretno misliš napraviti sa kalofonijem, bilo bi šteta da ti projekt zapne ili propadne zbog neke banalnosti.