View Single Post
Staro 02.12.2008., 19:10   #38
gladijator
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2006
evo iskustvo nakon mjesec dana korištenja orink zamjenskih tinti na pixmi 4500:
ne da nema nikakvih razlika, nego je fotka potpuno ista! što se tiče papira, ista stvar.canon papir je najobičnija prevara (mislim na cijenu) i preko toga i tinte nadoknađuju zato što su nam prodali onako jeftino printer. budimo realni, 650kn za npr. pimxu i4500, dvostruki print, print na dvd, foto kvaliteta ispisa,...nema šanse za te novce.
svi mi uglavnom printamo na auto postavkama i zato su rezultati dobri na canon papirima, a na ostalima nisu. tajna se zove "profil", ili ICC za određeni papir. za ove jefnite papire,tipa verbatim,aro,... nema na njihovim stranicama profila. ali nakon nekoliko bačenih papira u smeće evo riješenja: u postavkama boja stavite ovim redosljedom:
-6
-10
-5
nakon toga,slika na papiru ( bilo kojem ) je ista ko i na ekranu. da budem iskren, još bi se trebalo malo pomučiti oko smeđe i roze boje, nije baš ono u dlaku,ali tu je negdje.
kako printam puno slike 10x15, prvo sam u hgspotu našao 100kom agfa 240g za 50kn i mislio da sam super prošao. a nekidan u metou nađem njihov papir aro 10x15 100kom za 20kn!
uzeo sam odmah sve sa police. račun: zamjenske tinte orink, svaka oko 9kn
x3 boje=27kn+20kn 100kom 10x15 papira= 47kn/100=47lp otprilike svaka slika!
ja zadovoljan!
gladijator je offline   Reply With Quote