Citiraj:
Autor MimiX
Ni jedna ni druga tvoja tvrdnja nije točna....
Kao prvo Football manager postoji od druge polovice osamdesetih na raznim platformama, ja sam ga osobno igrao na Spectrumu.
Dakle, Championship manager iz '92 je direktni nasljednik Football managera, od kojega se po ničemu nije razlikovao osim djelomično u grafičkom sučelju...
Dakle nakon što se dogodilo da se CM raspao na CM I FM, ispada da se ustvari vratio svojim korjenima...
Ja sam ga jako volio, ali kao što rekoh osim nadopune baze i par sitnica nema velikih razlika... Odlična je to igra, ali kao što rekoh zaostala u razvoju...(što ne znači da postoji drugi bazom i podacima bogatiji menadžer, ali to je ujedno jedina njegova prednost)
|
Po cemu je CM direktni nasljednik tog prvog FM-a? Nisu ga radili isti ljudi i taj prvi manager nema veze sa SI.
Prvi FM je radio
Kevin Toms, a izdao
Addictive Games, drugi nastavak je isto njegov, a treci je djelo
vise autora.
Koliko vidim nitko od njih nema veze sa
SI niti sa
bracom Collyer. Osim sto je Toms prodao ime tvrtki koja ga je kasnije preprodala SI-u.
A i ne cini mi se bas da
FM i
CM da imaju previse slicnosti.
Kao sto sam rekao ne znam u sto bi to FM trebao evoluirati i po cemu je to zaostao u razvoju. Nisi naveo niti jednu bitnu prednost fife niti nekog drugog managera.