Citiraj:
Autor ALiEN17
Najtužnije je bez obzira na ovo šta smo napisali neće nam vjerovati i pričat će okolo da je sasvim OK to radit... dok se ne desi ono najgore... 
|
Hehe, osnove sam naučio na klasičnoj sa metalnim (mislim dvanajskama

) žicama. I dosta dugo je bila "ok"(ako se razmak žice od vrata u iznosu od 1 cm može smatrati ok

). No jednog dana je "bridge" poputio - puko čovjek

No to nije sputalo mog starog da ga vrati nazad i učvrsti sa dva M8 vijka

Gitara je još živa i "zdrava"... Mislim može se to, ali stvarno nije preporučljivo.
Moving on... Proljetos sam (umjesto predviđenog Ibaneza RG 321 kojega nije bilo u Novim glazbalima) kupio polovnu Yamahu RGX 420 DZ. Za praktički pola cijene od novog Ibaneza. U početku sam bio malo skeptičan prema "floydu" na Yamahi, ali to čudo stvarno funkcionira odlično. Drži štim unatoč mojem konstantnom bendanju. Vrlo ugodno iznenađenje... Za zvuk ne mogu puno reći jer nisam puno gitara propustio kroz ruke. Sviram ju na Micro Cubeu i njihovom kombinacijom za svoje potrebe mogu dobiti vrlo široku paletu zvukova. Od bluesa do HM-a...
Imam par n00b pitanja. Postoji li i kakva razlika između distorziranog(distortion) zvuka dobivenog na nekoj pedali i onoga koji dobijem pumpajući gain? Ovo sa gainom uz korištenje bridge pupa na R-fier simulaciji i volume potom na đitri pojačanim do kraja zvuči odlično... Ali čuje se svako i najmanje pomicanje prstiju po vratu. Može li se to izbjeći korištenjem pedale za distorziju, ili moram svirati 20 sati na dan ko Vai? I, ako može, objašnjenje kako se ona spaja, može li se spojiti na Roland Micro cube te koji mi kablovi trebaju...
Uh, puno pitanja