View Single Post
Staro 01.12.2008., 16:00   #95
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Demon Hunter Pregled postova
Ajde kad se već praviš tako pametnim reci zašto?
Zato šta su gitare, ajmo reći tako "dizajnirane". Grehota je na akustičnu gitaru staviti najlonske žice (dosta njih misli da su tri visoke žice od najlona a tri bas žice od metala, nije istina, sve su najlonske, samo su basevi presvučeni tankim slojem metala). Tek stavljanjem metalnih! žica na klasičnu gitaru može se sjebati cijela gitara. Počevši od kobilice koja se može otkinuti, savijanja vratova! (a onda stvarno nema povratka) i totalnog sjebavanja ključeva na headu gitare, imao sam prilike vidjeti tako nešto, ključevi na koje se namotavaju najlonske bili su totalno odvaljeni... Pa koja je samo razlika kada se nategnu 6 najlonske ili pak metalne žice - ne bi vjerovao - ali ogromna (na poleđini svakog pakovanja žica piše točno kojom silom se može nategnuti...). Klasična ima malo širi vrat, da, ali nema ono šta imaju akustične - pogledaš u "rupu" gitare prema vratu - vidjeti ćeš jedan imbus šaraf (nešto kao konus) koji prolazi kroz vrat akustare i zateže ga. To su samo neki od razloga, ima ih još, mislim da je i ovo pametnome dovoljno. Usput, jasno piše na pakiranju - 4Classic i 4Acoustic guitars
ALiEN17 je offline   Reply With Quote