View Single Post
Staro 30.11.2008., 17:22   #10
A-V
Premium

A-V's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Nakon mnogo petljanja zaključio sam slijedeće...

Čini mi se da router povuče postavke veze koje mu nameće uređaj koji se na njega spaja. Naime, u windowsima sam po postavkama veze postavio static IP, a u postavkama routera za taj PC nisam ništa dirao (pisalo je NO pod ''always use this IP''). Nakon slijedećeg restarta, otišao sam ponovno pod postavke routera i umjesto one opcije ''always use...'' je samo pisalo static IP bez mogućnosti promjene (one promjene od ranije ''always use...'' ''yes'' ili ''no''). Isto vrijedi i za Media centar A110 kojem sam također namjestio static IP, pa je i za njega pod postavkama routera pisalo također static IP.

Izgleda da se ranije kad mi se sve srušilo bilo posljedica što sam i u routeru i u windowsima postavio static IP (odnosno kod routera je to bilo ''always use IP...'') pa su se te postavke nekako međusobno ''potukle''. I meni samom ovo vlastito pojašnjenje malo smiješno zvuči, ali nemam drugo...

Uglavnom sad imam statične adrese i na PCu i na A110 i sve radi ok (knock on wood...). Statične adrese koje sam dodijelio su dosta visoki brojevi (49 i 50) pa čak i ako router ne kuži da ih nesmije koristiti za druge uređaje, teško da će doći na red da ih dodijeli.

Ako ima još tko kakav savjet ili komentar slobodno uletite...
A-V je offline   Reply With Quote