View Single Post
Staro 15.06.2004., 14:02   #24
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
...uz to sto mislis o onim kabelima za zvucnike koji imaju ugradenu bateriju da cijelo vrijeme odrzava koja odrzava napon uvijek konstantan u sebi... [/B][/QUOTE]

naravno...poseban vod sa gradske mreže i poseban osigurač,tj.sklopka.nije potrebno dodatno napajanje jer se o struji brine 18 kondenzatora ( po kanalu!!) reda veličine svaki po 200 000 uF. i oni ustvari održavaju i filtriraju radnu točku pojačala..tak kad napraviš kratki spoj na zvučničkim kabelima, dobiješ mali aparat za švasanje...ipak se tu radi o potrošnji struje od 8 kW u stanju mirovanja (tj. "stand by " stanju) jer takve elektronske konstrukcije zahtijevaju konstantan izvor struje,a problem je kada se iskopčaju iz mreže jer takvom pojačalu,recimo ZEN BRIDE (predpojačalo)...ili neko bezobrazno skupo pojačalo iz serije GRYPHON ( govorimo o cijeni od 150.000 Eura po mono bloku, znači samo jednom kanalu ,a trebaš dva !!) ili neko iz serije ONGAKKU GEKKON ili ONGAKKU KKO (od 400.000 eura, pa naviše po jednom bloku!).takve konstrukcije trebaju jako puno vremena da dobiju idealnu radnu, tj. zvučnu točku (peak) da bi dale sve od sebe...mislim da je puno zanimljiviji podatak o mojem računu za potrošenu struju.....hm..... pa ne postoje nikakvi kabeli s baterijama !! to prvi put čujem u životu ! ne znam na kaj si mislio, ali definitivno ideš krivim putem ako to komprehiraš na taj način...čistoća se dobija čistim materijalima za vodiče (žice),njihovim motanjem,konstrukcijom i dobrim filtriranjem struje...ono kaj si vidio na stranici mog frenda ( ako ništa ne kupuješ,on uopće ne odgovara na e- mailove pa se nemoraš truditi)to je takva koncepcija.BTW ...ono jedno rebrasto hladilo ima preko 20-ak kila i služi za disipaciju topline.onda znaš o kojim se snagama tu govori !

tin. je offline   Reply With Quote