Imam jedan problem, za koji zapravo i ne znam točno da li je problem...
Pokušavam pronači najbolji način za prebacivanje velikih fileova (HD video) preko kućne mreže na Media player (NMT Popcorn Hour A110). Mreža je postavljena ovako:
Player(A110 sa HDD WD1TbGP)-------kabel-------router(Thompson Speedtouch od T-coma)----wireless-----PC(Laptop nw9440 na dockingu)
OS je Win XP SP3 32 bit.
A110 ima instalirane sve moguće media servise (UPnP AV/DLNA, FTP, Samba, NFS). Također ima i HDD za pohranu fileova.
E sad, kolika bi bila procjena nekoga od vas tko se kuži u takve stvari i ima slične setupove o brzini prijenosa podataka? Kod mene je to jako sporo, a ni sam ne znam jel to stvarno tako ili nešto nije u redu?
Evo što sam sve probao kako bih prebacivao fileove sa PCa na A110:
1. Na kompu sam složio
SMB server tako da HDD od A110 vidim pod MyComputers kao neki disk kojem sam dodjelio slovo ( v: ). To sam učinio tako da sam pozvao A110 slijedećom naredbom: START->RUN-> ''net use v:\\ipadresa\share
2. Pristupio sam disku preko
FTP veze (pod address u Windows exploreru sam pozvao njegovu IP adresu i login).
Sve ovo funkcionira, disk na A110 se lijepo vidi sa svim folderima i može se uređivati. Međutim transfer jednog filea od cca 7.5 GB traje oko 150 minuta! I to na bilo kojem od ova dva gore opisana protokola. Jel to normalno ili nešto ne štima?
Također, pokušao sam i verziju da file streamam sa PCa direktno na A110 na slijedeći način:
Na PCu sam postavio
NFS server (Hanewin) i odredio shareane foldere koje želim da A110 vidi. Na A110 sam se prikačio na taj server i počeo streamanje videa. Ako je riječ o običnom divx filmu (cca 700 Mb) to funkcionira, film se glatko vrti. Međutim ako je riječ o DVD ripu ili nedajbože HD filmu (znači veličine > 4.5Gb) čim se isprazni buffer nakon nekih 30 sekudi film počinje štekati i neda se više gledati.
Dakle, ni NFS prijenos mi nije dao neke rezultate.
(BTW kako složiti preko ovog NFS servera da sa PCa vidim hard od A110 kao što sam ga vidio preko SMBa i FTPa gore opisanih?)
Jel ima ovdje kakve pomoći sa se ta brzina poveća, možda neka kvačica koju treba ticknuti nedje u nekom setup prozoru

? Router setup? Nešto?
Sorry što sam se raspisao, nov sam u ovome pa neznam što je važno reći, a što nije. Dosta sam toga u ovih par dana pročitao i saznao novoga o ovim mrežama, servisima itd. ali ipak mi je sve još strano pa zato molim da ako će mi netko znati pomoći da ne koristi previše ''stručnu'' terminologiju...
Hvala svima i pozdrav!