kod mene na win xp sistemska particija im oznaku E: a ja bih htio C: pod c je valjda čitač kartica. kad sam probao ovo Windowsi se nežele podići:
Promjena slova jedinice za pokretanje/sistemske jedinice
Upozorenje Ako nepravilno modificirate registar koristeći Registry Editor ili neke druge metode, možete prouzročiti ozbiljne probleme. Zbog tih problema možda ćete morati ponovo instalirati operacijski sustav. Microsoft ne može jamčiti da ćete moći riješiti te probleme. Registar modificirate na vlastitu odgovornost.
Stvorite sigurnosnu kopiju cijelog sustava i stanja sustava na računalu.
Prijavite se kao administrator.
Pokrenite Regedt32.exe.
Pronađite ključ registra
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices
Kliknite MountedDevices (Ugrađeni uređaji).
Na izborniku Security (Sigurnost) kliknite Permissions (Dozvole).
Provjerite imaju li administratori punu kontrolu. Kada prođete ove korake, vratite sve postavke na prijašnje vrijednosti.
Zatvorite Regedt32.exe i pokrenite Regedit.exe.
Pronađite ključ registra
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices
Pronađite slovo jedinice koje želite promijeniti u (novo). Potražite "\DosDevices\C:".
Desnom tipkom miša kliknite \DosDevices\C:, a zatim kliknite Rename (Preimenuj).
Napomena Da biste preimenovali taj ključ registra, morate koristiti Regedit, a ne Regedt32.
Preimenujte ga u nekorišteno slovo jedinice "\DosDevices\Z:".
Time će se osloboditi slovo jedinice C.
Pronađite slovo jedinice koje želite promijeniti. Potražite "\DosDevices\D:".
Desnom tipkom miša kliknite \DosDevices\D:, a zatim kliknite Rename (Preimenuj).
Preimenujte ga u odgovarajuće (novo) slovo jedinice "\DosDevices\C:".
Kliknite vrijednost za \DosDevices\Z:, kliknite Rename (Preimenuj) pa preimenujte vrijednost natrag u "\DosDevices\D:".
Zatvorite Regedit i pokrenite Regedt32.
Vratite dozvole na prijašnju postavku za administratore (što bi vjerojatno trebalo biti Read Only (Samo za čitanje)).
Ponovo pokrenite računalo.