Eh, pospan jesam, ali želim pomoći koliko mogu!
Na
linku možete naći usporedne testove raznih monitora...
Znači vidjeti razliku boje, gray scalu, odziv i to sve usporedne karakteristike dva monitora po izboru pod uvjetom da su u njihovoj bazi... To nije kao da sjedite pred monitorom, ali može prevagnuti!
Savjet monitor uzimajte u gradu gdje živite da ne morate potezati do ZG-a i sl. jer ćete vjerojatno ili morati sam ići tamo ili slati poštom zbog garancije...
Što se tiče 24" modela ako ćete čekati dva mjeseca za extra 5cm u odnosu na 22" slobodno, cijena će pasti ali će doči novi modeli pa opet neki stari neće biti primamljivi, a da spomenem da je CEBIT nešto spomenuo i 26" itd. ... Ah i kada dođe novi model distributeri i trgovci će opet svoje masne prste uvaljati u to, tako da na predloženu ili cijenu u $ računajte "koji" postotak gore.
Ako bude gospodarske krize, trgovci će vjerojatno naručivati "provjerene" modele tipa samsunga koji ne poznaje riječ SOLD OUT(nego se druži sa hrpom kineza) te ćete biti možda zakinuti za neki model, ili ako niste iz ZG onda se oprostite od dosta modela...
Eto pospan jesam ali nadam se da sam nekome dao neki HINT, kao što će netko meni dati neki, jednom valjda kada budem imao xxx postova
Pozdrav,
Matej