prijatelju razumijem tvoju agoniju,ali potpuno,ali fora je da slobodno procitaj sta pise na poledini ugovora,vip se ogradio od svega.i od trajnog naloga i od jadne usluge.nazalost je tako.
kazem ne branim ih,i znam da je vip sto se tice interneta te fiksne telefonije stvarno jadan,oboje ne radi kako bi trebalo,tj radi veoma jadno.
ako ti imas kopije uplata da je placeno,takoder prilozi uz zamolbu,i ako ces ici na fin i lijep nacin (samo budi realan,uvijek sam mrzio ekipu koja se dosla i izderala na nas prodavace,gle usluga je govno,oboje to znamo samo ti ja to nesmijem rec,ali cu ti pomoc na ljudskoj razini),objasni prodavacu koji je tamo i potrudit ce se da sve bude lijepo rjeseno,vjeruj mi mislim da ekipa na velesajmu su jedini koja se stvarno ponasa prije svega ljudski,napravit ce sve sta je u njihovoj moci.isto tako odi sto prije vidit s njima i dogovorit se,da te ne predaju na utuzenja,blackliste i slicno,samim time si pogorsavas mogucnost za raskidanje cb-a bez naknade.
drzim ti fige prijatelju,kazem stvarno velik postotak realnih problema je prolazio,navedi gro problema (slaba pokrivenost signalom,ocekivao si HSDPA,softver je ponekad bugovit,ucestali prekidi itd itd,zamoli da ti se odobri raskid,te ostavi kontakt)