Citiraj:
Autor Bubba
Sve si razmisljam napisati nekakav FAQ o ovome, ali opet, pitam se bi li ga uopce itko citao...
Po miljarditi put - razliku izmedju 128 bajta, 64 kilobajta, 16 megabajta, 4 gigabajta ili 2 terabajta memorije mozes jedino osjetiti TI! Generalno, DDR2 je tako bezobrazno jeftin da je steta ne imati barem 4GB, a od viska RAM-a glava nikad ne boli. Hoces li iskoristiti i osjetiti razliku izmedju 2 i 4 GB RAM-a ovisi o tome koliko imas otvorenih tabova u Firefoxu kad surfas po p0rnu.
|
Budi dobar drug i napiši FAQ
Ako većina već neće čitati, barem će nas nekoliko s guštom i malo ironije linkati tvoj FAQ
Apropo ''standarda količine memorije'', ne bih se složio da je to 4 gb RAMA. Sve ovisi što radiš na kompjuteru.
Npr. - na laptopu imam 1 gb i sve mi radi taman onako kako ja to želim, ni ne pomišljam na nove gigabajte, taman da je 1 gb 20 kn.
Na glavnom kompu ''za po doma'' imam 5 gb rama, a nakon subotnje akcije u linksu vjerojatno će biti 8 gb
Na radnom kompjuteru na poslu sam trenutno na 6 gb, a planiram uskoro 16 gb. Za neke stvari skoro da vrijedi pravilo
rama nikad dovoljno, ali ne baš za sve i ne uvijek...
Za gore spomenuti
p0rn surf sasvim je dovoljno i 512 Mb RAMA