Citiraj:
Autor Gradjanin
i totalno si u krivu jer se vec duze vrijeme omjer konzola/pc promijenio. pogotovo dolaskom boljeg xBoxa, pa Wi-a i pogotovo ps3ke. iako zadnja i nema previse naslova, bome su u kratkom vremenu nadoknadili sve zanimljive pc naslove, a bogme i neke prestigli. ako si das truda, pogledaj vremena izlazaka igara. vise manje svaka igra izasla ove godine ima realase prije pc verzije.
|
konzole dobivaju release prije PC Igara zato sto izdavaci zele da im se proda vise primjeraka igre za konzole (posto su igre za konzole i do 20$ skuplje od onih za PC) + izdavaci poput microsofta i sonya to rade kako bi povecali udjel svojih konzola na trzistu (vjerujem da ima dosta igraca koji su kupili konzolu zbog GTAIV posto im se nije dalo cekati pola godine kako bi igrali doticnu igru na kompu.)
no to ne znaci da je PC trziste u zaostatku za konzolaskim
jednostavno PC igraci imaju drugacije navike i drze se jedne igre puno duze nego konzolasi (sto je najocitiji primjer kad je rijec o MMORPG igrama ili igrama poput Counterstrikea/Quakea/UTea)
isto tako PC Igraci nece kupovati svako govno koje im se servira (UT3, Halo 2, DiRT, etc) tako da developeri moraju dodavati dosta PC exclusive stvari u igre kako bi primamili ljude da ju kupe, sto produljuje razvoj igre i sam datum izlaska
no i dalje ima novih igara koje su PC exkluzive: crysis, arma, battlefield, stalker, starcraft 2, diablo 3, dragon age, nwn2, empire total war, spore, dawn of war 2, etc
Citiraj:
Autor Gradjanin
da. moje rijeci su receno onako, opcenito. jer vise manje svaki post za novu igru krene u smjeru: a hoce li moj stroj vrtjeti bla bla. o hebote, bez uvrede ali koje debilno pitanje a jos debilnija rasprava i odgovori na tu temu. ko ce hebote, znati, hoce li neciji komp moci vrtjeti neku igru koja je hebote, jos u najavi  kako bi to netko mogao realno odgovoriti? i cemu onda iz teme u temu zilion ljudi pita isto? a ko da mu kvalitetno odgovori?
|
po tvojim rijecima je ispalo da je najbitniji gameplay a sad da li nekom nece radit igra ili ce grafika bit u banani nije bitno..
uz danasnje igre koje se furaju na realizam, grafika je bitan dio gameplaya
da ne govorimo koliko neoptimizirana grafika moze utjecat na sam gameplay (ociti primjer ovdje su gothic 3 i nfs undercover - igre koje su skoro neigrive zbog lose grafike)