View Single Post
Staro 25.11.2008., 23:07   #7
R2D2x2
Banned

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor x64 Pregled postova
R2D2x2, imam pitanje. Naime, pošto L204WT ima dosta primamljivu cijenu (1149kn, Ve-mil) razmatram opciju da ga uzmem. No, čitajući ovo nisam siguran koliko ovo "So, you can see that the monitor yields too cold colors" ili "but if you want a fast matrix or good reproduction of colors, you should look for them elsewhere" utječe na odabir pošto bi mi drugi kandidat bio SM 2032BW kojeg svi hvale (uz 2232BW naravno).
imam monitor vec godinu dana i zadovoljan sam s njim
apsolutno nikakvih problema nisam imao s njim dosad

sto se tice boja
na nekim recenzijama sam procitao zamjerke da je crvena boja preizrazena (sto bi bilo u suprotnosti s tvojom recenzijom koja govori da su boje prehladne)
ugl, to je sve toliko subjektivno i jedini nacin da to primjetis jest da se profesionalno bavis s tim (ili da recenziras monitore ili da svakodnevno radis u photoshopu)

na LGa sam presao nakon sto sam 6g bio na 17" flat CRTu
razlika je nebo i zemlja, i LG po meni ima puno kvalitetniju sliku
sto se tice filmova i igara nisam primjetio nikakve probleme sa bojama

jedino ces malo duze vremena podesavati brightness i contrast, ali kad to jednom sredis onda vise nema potrebe ista prckati po monitoru

Citiraj:
moram se požalit na "probleme" s očima u zadnje vrijeme.. zamor i "lagana čoravost"...)..pa je to jedan od razloga zašto bi prešao na LCD (ako je u tome spas)...
ako imas probleme sa ocima onda ti ne preporucujem LCD velike povrsine
ja sam isto naprezao oci (radeci na kompu do sitnih sati) na starom CRTu i mislio sam da ce mi biti laganica sa LCDom

je vraga, monitor je toliko veci od obicnog 17" CRTa da ti dodje na isto gledao u jedno ili drugo
u pocetku sam osjetio olaksanje, ali kasnije mi je doslo na isto
jednostavno je povrsina ekrana prevelika i rezolucija previsoka tako da se opet moram naprezati
kad surfam, uredno moram zumirati stranice za 40-80% kako bih ista mogao procitati bez naprezanja (isto vrijedi za bilo koji dokument i slicno..)

Citiraj:
Ima li u tome s "hladnim bojama" ikakvog smisla i je li to vidljivo (s obzirom da sam nekad davno čuo da SM ima jake boje za razliku od ostalih)? Ovo s 2ms vs 5ms bi isto volio da mi netko objasni... ide malo u OT..nemojte zamjerat
ako nisi power user neces ni primjetiti da li je koja boja izrazenija ili ne
monitor ima dobar odaziv i nisam u niti jednoj igri ili filmu primjetio efekt laga ili ghostinga slike
to je bila boljka prvih generacija LCDova, danas to rijetko koji LCD ima..

imo sve ispod 10ms je neprimjetno na danasnjim monitorima..
R2D2x2 je offline   Reply With Quote