Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 25.11.2008., 19:11   #1756
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor guardianx Pregled postova
...inaće koliko sam uspio proučiti skretnicu koja je sad u zvučniku
ona je 4 way i djeli se na
6x mid range
8x bass
5x tweeter
5x mid/high
...malo prije sam bio neprecizan, pa nadam se da sam sada malo pojasnio kako stvari stoje
pošto nemam specifikacije neznam na koliko ih reže 12db ili 6db al to sad nije ni važno.
kužim se toliko u elekroniku mogao bih je skopirati tj napraviti novu po uzoru prve
jedino me sada mući kako napraviti kutiju da je ok... gledao sam DIY projekte ali nisam naišao na nešto slično što bih ja htio.
Mislim kaj se mene tiće biti ću zadovoljan i sa 3 drivera po zvučniku ako ce to lijepo izgledati i zvućati... tj isto kako i sada.
zvućnici mogu podnjeti u ovom setup.u puno jače pojačalo...nisu uopće iskorišteni. navim do daske i bass mebrana jedva da se pomakne a ima dost velik hod. ali nemam potrebe za bjesnoćom od zvučnika jer živim u sobi od 5x4 metara, tako da sada i na 40% glasnoće je zakon, ugodno za slušati a nije deraćina.
sori ako vas gnjavim svojim fix idejama.. al koga da drugog pitam?
nadam se da ste me sad shvatili što bih htio postići.

Na tu samogradnju ćeš potrošiti više novaca i vremena nego što bi platio solidne kutije.
Trust me, planirano 2500 Kn za dvostazne kutije, dosad potrošeno 3500.
Dakako, možeš sklepati i uz minimalne troškove, ali onda odmah sreži u početku i ne zamaraj se detaljima.
Juan je offline   Reply With Quote