View Single Post
Staro 25.11.2008., 13:41   #40
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Vjeruj, kao netko tko je proveo n mjeseci u HP-u u SAD, jako dobro znam sto HP i kako nudi tamo i tu. Ove djecje igracke kao sto su prijenosnici su mali dio price i poprilicno nebitni, ponuda se formira prema milijun stvari koja sa samim potencijalnim interesom kupaca nema direktne veze i procjena HP-a da ne prodaje tu seriju se ne temelji na nekim "kanta za smece" uvjetima.

Inace, modeli koji se redovno prodaju su samo jako mali dio price, moze se naruciti doslovno sve, samo je pitanje po kojoj cijeni i tko moze naruciti.

Ista stvar je i s drugim vendorima. A to sto HP ne prodaje neke modele ili ovdje mozes naci modele koji se vise ne prodaju u SAD, to ima veze s puno drugih stvari.
Vidiš, ja sam uvijek mislio da tzv. sales manageri osluškuju bilo kupaca, pa im nude sve što oni požele kupiti, eda bi im prihod bio što veći. Očito da kod nas to ne igra, već nam se uvaljuje ono što drugdje nije uvaljivo, jerbo proizvedeno treba i prodati. Daj probaj kod našeg HP-a naručiti neki drugi model osim ovih koji se službeno nude kod naših trgovaca.