Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 24.11.2008., 22:07   #1727
Broken Arrow
The Man
Moj komp

Broken Arrow's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor tomasini_ Pregled postova
Možeš li mi dati koju smjernicu što bi to bio oštriji, a što mekši zvuk, na primjeru nekog konkretnog sastava ili glazbenog pravca? Ukratko, najviše slušam razne elektronike (ambiental, chill-out, lounge, trip-hop, dub, nu/acid jazz, minimal/deep/trippy/tech house, trance (melodic, uplifting, progressive), naravno uz ostale omiljene mi sastave poput Pearl Jam, Radiohead, Jamiroquai, Manu Chao, Pips, Chips & Videoclips itd..., znači ništa prežestoko, pretpostavljam. Upravo slušam St.Germain - Tourist, i recimo da najviše želim uživati u takvoj glazbi.

U pojačalo i stereo zvučnike uložio bih između 3 i 4 tisuće kn.

ovako, ograđujem se da je sve što kažem prema mom mišljenju, jer je audiofilsko područje vrlo osjetljivo na izjave pošto se svačije razmišljanje razlikuje, a pogotovo izražavanje i shvačanje nekog izraza...

e, muzikalniji sustav bi više pasao za klasiku jer tu treba više punoća zvuka nego kontrola i brzina, dok manje muzikalan za rock i elektroniku gdje ti baš zbog "oštrine" glazbe je bitinija kontorla i brzina...

da bi imao oboje morao bi dobro zasukati rukave i zagrabiti duboko u džep...

a što se tiče ovoga što fleks govori, pa gle, najbolje poslušati svojim ušima pa odlučiti što ti paše... jer sigurno, ako nekome nešto ne paše i nazove to smećem baš se tebi upravo to može svidjeti, jer ovaj hi-fi hobi je jako subjektivan i najviše ovisi o tebi...

a što se tiče da je DAC bolji izbor od CDP-a to se u potpunosti slažem, kao i s time da razlika u kvaliteti u entry lvl svijetu hi-fi-a između CDP-a od 100€ i 400€ uopće ne opravdava razliku u cijeni...

i da, kabeli su isto spadaju u audio komponente i nemoj njih zanemariti...

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
E da. update. ubo sam dac i prodao zvucnu i pojacalo.(reci hvala Fleksu) .

nego fleks, koji si DAC ubo?