Citiraj:
Autor Pupo
Tješi se
Novom autu u startu fali par postotaka snage motora a kamoli nakon par godina.
|
to je istina
Citiraj:
Autor Pupo
@ Uber Gosu
Totalno nebitno da li se u omjer uzima omjer diferencijala ili ne jer se taj omjer množi sa svakom brzinom pa dolazi na isto.
|
pa krajnjem korisniku je nebitno ali bilo bi u redu da se svugdje navede koliki je cisto informativno.
Citiraj:
Autor Pupo
Gledao sam sada video par puta i moguće je da je tamo diferencijal jer cijela konstrukcija od kardana do "blendera" izgleda ko diferencijal i poluosovina od nekog manjeg automobila sa zadnjim pogonom. (Samo fali jedna poluosovina da se razumijemo)
|
Moguce ali ako je jedan izlaz prazan vrti samo njega a u blender nejde tok snage(osim ako nema blokade diffa), inace poluosovina je totalno krivi opis doticnog komada koji se nazalost kod nas udomacio a u biti je potpuno pogresan(osovina
NE PRENOSI okretni moment pa tako niti poluosovina nego je to vratilo ili poluvratilo).
@EDIT
sad sam pogledo i ja(noob) 3-4puta snimku pa mogu tocno rec da na snimci uopce nema gertibe(kardan direktno vezan na zamasnjak motora) kao sto niti nema diferencijala(ono je "home made" zavarena konstrukcija onako nabrzaka)
PS
Manji auti u 95% slucajeva imaju prednji pogon(znaci nema "T" diferencijala na zadnjim kotacima) kao sto ni diferencijal "malih" auta nemoze podnjet silu i brzinu V8 zvjeri(ovo je nebitno ali cisto informativno).