Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 24.11.2008., 20:19   #1723
Broken Arrow
The Man
Moj komp

Broken Arrow's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor tomasini_ Pregled postova
Dobro, ovo je bila samo mala zajebancija , ispad uslijed paničnog bijega s jednog audiofilskog foruma. Na tren sam poželio da je to sve skupa ipak malo jednostavnije, te sam se izrazio kako jesam

Sad za ozbiljno, došlo je vrijeme za nabavku prvog pojačala i zvučnika. Slušam svašta, ali o tome kasnije (jedino ako nije potrebno za razlučivanje onoga što me zanima). A zanima me kako da znam sviđa li mi se više tamnija ili svijetlija zvučna slika? Mislim, imam prilično puno slušalačkog staža na jeftinim pc zvučnicima (oko 30 kn., novo), raznim mini linijama i slušalicama - može li to biti od kakve pomoći pri izboru buduće željene zvučne slike?

gle, izbor hi-fi opreme uvelike ovisi o vrsti glazbe koju slušaš... tako da nemožeš to razdvojiti... npr. nećeš izabrati muzikalnije zvučnike ako slušaš "oštriju" glazbu...
što se tiče slušalačkog staža, e prije kupovine bi trebao prošetati po trgovinama hi-fi opreme i/ili otići kod poznanika koji imaju hi-fi sustav i steći malo staža, jer ćeš samo tako znati što ti se sviđa, a što ne...

sve u svemu, nisi dao nikakve informacije...

ali gle, i kada daš sve informacije možemo ti samo predložiti samo što da odeš poslušati, da ti suzimo pogled na stvari koje bi vrijedile nešto jer nitko osim tebe ne može znati što se tebi sviđa... nekome se nešto sviđa nekome ne...

npr. do prije koji mjesec sam bio u istoj situaciji kao i ti, i počeo se interesirati o hi-fi-u i tako čitao sve što se ticalo te teme i bio dosadan svima koje sam znao a da imaju nešto što bi me zanimalo i tako polako sakupljao iskustvo i stvaori neku predodžbu zvuka koji mi se sviđa...
i tako sam na puno mijesta čuo pohvale o Focalima 706v i između ostalih zvučnika poslušao sam i njih te postavio ovdje pitanje o kombinaciji NAD/Focal, kada se javio fleks i popljuvao te focale i tu kombinaciju, ali se baš ona meni svidjela (ok, morao sam se spustiti na financije koje imam jer su mi se inače puno više svidjele neke puno skuplje stvari) i danas uživam u glazbi sa kombinacije NAD C325bee i Focal Chorus 706v i baš me briga što tko misli o toj kombinaciji, važno mi je samo da ja uživam u tome... makar sa posuđenog frendovog CDP-a dok ne dovršim sustav...

sada me pak muče zvučnički kabeli, interkonekt i DAC... grrrr

ovo sam tipkao na brzaka pa se nadam da sam donekle razumljivo napisao...